Šéfka sportovní haly v Podbořanech: Zasportovat si u nás může každý

2023-06-13 09:06:11

Podbořany, region – Skoro dva roky už má město Podbořany organizaci, která se stará o novou sportovní halu, kuželnu a ubytovnu. V čele městské organizace je Andrea Kuďousková. Na to, jak se sportovní hale daří a jaké jsou další plány, jsme se jí zeptali v rozhovoru.

Jste jednatelkou městské společnosti. Co je hlavní náplň vaší organizace?

Hlavní náplní je provozovat svěřená sportoviště. V roce 2021 dostala naše společnost do správy novou sportovní halu v Podbořanech, o tři měsíce později objekt kuželny, a dále i ubytovnu, kterou budeme moci efektivně využít pro naše návštěvníky.

V létě to budou dva roky ve funkci. Dokáže vás ještě něco v provozu překvapit?

Neustále. Jsou procesní věci, které mají svá pravidla a ty musíte dodržovat. V sektoru služeb zákazníkům se musíte denně umět přizpůsobit jejich požadavkům, a to je na naší práci to nejlepší. Je moc příjemné vědět, že se za vámi lidé vracejí ne kvůli poskytnutému prostoru v rámci jejich sportování, ale za konkrétními osobami, se kterými je jim dobře.

Drasticky se zvýšily ceny energií. Jaký to mělo dopad na vás? Museli jste něco omezit, nebo zdražit?

Ceny energií se zvýšily, a s tím nikdo nepočítal. Měli jsme zkušební rok provozu, nastavovali jsme všechny procesy, domlouvali kontrakty a tenhle dopad byl neočekávaný, nicméně za podpory města Podbořany jsme se s tím vypořádali a činíme další kroky pro možné úspory. Služby v rámci pronájmu sportoviště zůstaly stejné, menší zdražení se promítlo pouze do zajištění občerstvení, které poskytujeme sportovcům.

V Žatci stále uvažují o stavbě sportovní haly, ale to je ve hvězdách. Jezdí žatečtí sportovci k vám?

Na začátku jsme měli nastartovanou spolupráci s florbalisty ze Žatce, ale následně díky nárůstu sportovců v Podbořanech a požadavku všech na stejný čas jsme upřednostnili objemově častější spolupráci. Nicméně připravujeme spolupráci se žateckými firmami, tak uvidíme, jaká bude odezva.

Hala v Podbořanech je skoro nová. Co nabízí sportovcům? Jaké sporty se dají provozovat?

Po dvou letech musím říci, že je pořád jako nová. Snažíme se, aby se k ní všichni sportovci chovali tak, aby vydržela co nejdéle v super stavu. Občas bojujeme s mládeží, ale za dva roky mohu říci, že jsme si je i tak trochu vychovali a to je dobře. Zde patří dík našim zaměstnancům, kteří na tom mají největší podíl.

Nabízíme možnost zasportovat si jak týmově, tak individuálně, ve všední den, tak i o víkendu, pokud nemáme dohodnuté zápasy. Někteří si již zvykli pravidelně k nám chodit a domluvit se s kamarády na využití. V naší hale si můžete zahrát florbal, futsal, volejbal, tenis, badminton nebo si jen tak zahrát vybíjenou. Pro děti z mateřských škol jsme zorganizovali i tzv. opičí dráhu, která je velmi bavila. Je to individuální, snažíme se přizpůsobit. Podmínky k tomu máme více než dobré. Od září budeme bude v hale probíhat i atletické tréninky, takže neustále se něco děje a to je dobře.

Jak je možné si u vás rezervovat místo a máte nějaké volné kapacity?

Rezervovat místo si můžete skrze stránky města Podbořany, sekce sportovní hala nebo telefonicky na našich kontaktech nebo nejlepší varianta stavit se osobně a domluvit se. Ta se osvědčila nejvíce.

Kolik stojí pronájem haly a co v něm je zahrnuto?

Pronájem haly na jednu hodinu stojí 500 korun plus 10% DPH. Myslím, že na dnešní poměry je to velmi dobrá cena s poskytnutým kvalitním zázemím a širokou nabídkou občerstvení.

Jak je to s diváky? Jaké akce patří mezi lidmi mezi nejpopulárnější?

Diváci jsou srdečně zvány na všechny zápasy, které probíhají většinou o víkendech. Jedná se o pravidelné florbalové zápasy Ústecké ligy florbalu a další, které se snažíme zorganizovat. Naposledy se u nás hrála volejbalová liga dívek. O zajímavých akcích se veřejnost dozví na stránkách města Podbořany. Jinak na pravidelné tréninky chodí rodiče a známí, takže se dá říci, že se u nás dveře netrhnou.

Chystáte nějaké novinky? Co vás letos ještě čeká?

Chystáme již zmíněnou spolupráci s místními firmami v rámci personálních benefitů. Odezva je zatím velmi dobrá. Dále pracujeme na různých příměstských kempech a letních soustředěních. Chceme využít komplet všechny naše prostory.

V současné době se dokončuje i další patro ubytovny, abychom byli schopni nabídnout požadovanou kapacitu našim sportovcům. Je super nápad, že můžeme nabídnout plný servis, od poskytnutí sportoviště, po občerstvení a ubytování. Ve spolupráci s ostatními městskými organizacemi pak doplňujeme i zážitek v podobě wellness nebo promítání kina na místním koupališti. A zde se opět ukazuje, že je důležitá komunikace a spolupráce všech v místě, a v Podbořanech je to příjemný zážitek, který se vrací nám všem v povědomí o Podbořanech a místně poskytnutém servisu. Reference, které máme, jsou pak naší vizitkou pro ostatní. Doufám, že tento trend zachováme i do budoucna a těšíme se na další výzvy, kterým budeme čelit. Čeká taneční kemp, gymnastické a florbalové soustředění, takže prázdniny budou hodně nabité. A následovat bude příprava na nový školní rok a zajištění různých oslav a večírků v prostorách kuželny.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video