Tour de Prty opět podpořila Filipa

Lucie Steklá 2023-06-26 09:24:00

,,Třetí ročník Tour de Prty, je za námi. Akce se zúčastnilo více než sto cyklistů všech věkových kategorií. Třetina z nich jela trasu dlouhou čtyřicet kilometrů po všech našich obcích. Na náměstí přišli ale i lidé jen tak posedět, popovídat si nebo si dát něco dobrého ve stánku s občerstvením nebo Stonožkové cukrárně, kterou připravila s podporou mnoha dobrovolných pekařek, naše ZUŠka. Na náměstí si mnozí vyzkoušeli jízdu zručnosti, ale i jízdu v mechanickém nebo elektrickém invalidním vozíku,“ uvedli k akci organizátoři z Porta Apostolorum.

Finanční výtěžek letošní akce předčil očekávání všech členů spolku Porta Apostolorum. Více milovníků cyklistiky znamená více dárců. Znovu se dostavili také jedinci, kteří chtěli přispět k bohulibému účelu, aniž by sedli na kolo. ,,Pomohl opět pan Petr Lamač, který je u akce od jejího začátku. Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Místo, kde žijeme. Každou korunu zaslanou na dárcovský účet Nadace Via zdvojnásobí až do výše dvaceti tisíc korun,“ dodali. Díky všem účastníků mohli organizátoři předat Filipovi šek na patnáct tisíc korun. Další chlapec díky panu Lamačovi obdržel dvacet tisíc. Dar byl na přání rodičů předán anonymně.

Pokud chcete přispět na dobrou věc, stále můžete. Chcete ještě pomoci a podpořit Tour de Prty? Trička v barvách modrá nebo černá jsou stále v prodeji, stačí organizátorům napsat na messenger, dostanete podklady k platbě a domluvíte se na předání. Stále můžete přispět také na webovém portálu darujme.cz/tourdeprty. V pondělí 12. 6. bylo vybráno 17 tisíc korun, což je osmdesát pět procent z cílové částky. ,,Každou korunu, kterou darujete, nám NADACE VIA zdvojnásobí. Peníze ale prosím odešlete z bankovního účtu, jiný způsob platby nyní nefunguje!“ vzkazují organizátoři.

Spolek Porta Apostolorum z. s. se snaží v Postoloprtech organizovat různé akce. Jednou z nich je právě cyklistická vyjížďka Tour de Prty. Startovné z akce je věnováno dětem s hendikepem. V letošním roce je jedním z podpořených dětí Filip Otta, který se musel od nejútlejšího dětství potýkat s dětskou obrnou, vadou zraku a vadou řeči. Chlapec je upoután na vozík, má za sebou několik operací. Finanční prostředky použije na nákup elektrického skútru, díky kterému bude moci venku ujet i delší trasy a různé terény. Dalšího chlapce s hendikepem na přání rodičů podpoří anonymně. (lus), foto: archiv organizátorů

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video