Tajemství Loun pokračuje

Lucie Steklá 2023-06-28 04:50:57

V pavilonu Josefa Fouska na Výstavišti v Lounech je nainstalovaná výstava Tajemství Loun první republiky Městské knihovny Louny, která představuje osobnosti, stavby a každodenní život v Lounech v tomto období. Společně s Městskou knihovnou zde vystavuje výtvarné práce žáků na téma doby první republiky Základní umělecká škola. A přidala se i Základní škola Louny, Školní 2426, která zde prezentuje dlouhodobý projekt na téma života a díla Karla Čapka.


V MKL k projektu vytvořily studentky Třetího věku, vedené lektorkou Janou Marešovou, řadu portrétů osobností a kreseb budov, které patří k tomuto historickému období. Z těchto velmi krásných a propracovaných kreseb vznikla sada pohlednic, které byla pokřtěna v pátek 2. června v podvečerních hodinách při další z besed Křesla pro hosty. Slavnostní událost podpořilo i kytarové vystoupení učitele Tomáše Ernsta a jeho žákyně Anny Marie Černé ze ZUŠ Louny.

Do křesel pro hosty zasedli odborníci na slovo vzatí – dlouholetí profesoři této školy Karel Mareš a Jaroslav Řeřicha. Poslechnout si jejich vyprávění o dějinách Gymnázia Hlavatého si přišli nejen studenti třetího věku MKL ale i mladší absolventi této jediné všeobecně vzdělávací střední školy v Lounech.

Výstava Tajemství Loun první republiky je v pavilonu Josefa Fouska k vidění přes celé léto. Do prázdnin se v pavilonu uskuteční 16. a 30. června od 17 hodin další dvě besedy o první republice v Lounech. Sadu pohlednic je možné zakoupit v Městské knihovně Louny. text, foto: Jitka Andrlová

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video