V Tyršovce rostou nová parkovací stání. Za 1,6 milionu se vybuduje dvanáct míst

Hedvika Mašková 2023-07-07 12:41:00

Rada města schválila výběr zhotovitele parkoviště v Tyršově ulici. Vybudování dvanácti parkovacích míst zajistí společnost ERKA Žatec, která vyhrála výběrové řízení s nabízenou cenou 1,6 milionu korun bez DPH.

Jedná se o výstavbu dočasného parkoviště (platnost deset let – do konce roku 2033) v ulici Tyršova, na stávající nezpevněné ploše (proluka ve stávající zástavbě – zbořeniště). Lokalita na výstavbu parkoviště se nachází v Městské památkové zóně, z tohoto důvodu budou při stavbě zvoleny přírodní materiály (žula, čedič, křemen apod.). Parkoviště je navrženo s kapacitou dvanácti osobních automobilů, z čehož jedno parkovací místo bude vyhrazené. Sjezd na parkoviště bude situován z ulice Tyršova, v místě původního sjezdu do dvora původní stavby. Součástí výstavby dočasného parkoviště je rovněž oprava části chodníku v ulici Tyršova – v rozsahu od sjezdu na parkoviště po řadové garáže.

,,Stavba nového parkoviště byla zahájena minulý týden v úterý a dokončena bude v polovině srpna,” sdělil Marek Pataky z odboru rozvoje města.     

Situační výkres Město Žatec

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video