Ulehčete počítání, z knihovny si půjčte co nejvíce knih

Lucie Steklá 2023-07-15 06:50:00

Louny – Půjčte si co nejvíce knih, pomůžete tak s revizí knihovního fondu v lounské knihovně. Městská knihovna Louny naplánovala revizi fondu na přelom prázdnin. V tomto čase bude knihovna týden uzavřena.

,,Knihovna chce využít vyzkoušeného ,,triku“ z roku 2010, kdy se stěhovala, a sice vyzve čtenáře, aby si co nejvíce knih půjčili domů. Tím se knihy automaticky zrevidují, knihovníkům vznikne prostor v regálech pro snadnější manipulaci při revizi a vyřazování, k tomu dostanou čtenáři ,,dárek“- prodloužení výpůjční doby bez sankce z prodlení. Knihovna věří, že má dostatečně množství příznivců a věrných čtenářů, kteří pomohou, a tím se skutečně fond stihne zrevidovat za pouhý týden,“ uvedla ředitelka knihovny Dagmar Kučerová.

,,Revize knihovního fondu je proces, při kterém se porovnává skutečný stav knihovních jednotek ve fondu se stavem evidence a výpůjček. Výsledkem revize je zjištění počtu ztracených dokumentů a dokumentů vhodných k vyřazení z fondu. Může však také dojít k nalezení dokumentů, které byly považovány za ztracené,“ uvedla Ilona Konířová.

Městská knihovna Louny má ve svém fondu 146 063 knihovních jednotek. Revizi má naplánovanou na první týden v srpnu, kdy bude knihovna uzavřena. Po spuštění revize se všechny aktuálně půjčené svazky automaticky zrevidují. Při poslední revizi v roce 2013 bylo mezi čtenáři půjčeno 29 397 svazků. To knihovníkům velmi usnadnilo práci.

MKL vyzývá své věrné čtenáře: „Pomozte knihovně s revizí, půjčte si od 15. června co nejvíce knih, budete je mít prodloužené do 31. srpna.“ Prodloužení výpůjční doby je pomyslným dárkem ke125.výročí knihovny, během letních prázdnin čtenáři nemusí myslet na termíny a vracení knih.

                    (kon, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video