Zámek hledá nového kastelána nebo kastelánku

Alla Želinská 2023-07-24 15:45:00

Správa zámku v Krásném Dvoře zažívá v posledních měsících určité personální změny. V současné době probíhá výběrové řízení na vedoucí správy památkového objektu – kastelána či kastelánku státního zámku Krásný Dvůr. Uzávěrka pro podání přihlášek byla do 19. července 2023 do 8 hodin.

„Od 1. července letošního roku je jmenován do funkce vedoucí správy památkového objektu Karel Bobek, a to do nástupu nového kastelána nebo kastelánky,“ upřesnil na náš dotaz Tomáš Pospíšil z Národního památkového ústavu. Karel Bobek, bývalý dlouholetý kastelán Státního zámku Kozel na Plzeňsku, už v roce 2018 po čtyřiceti letech práce na památkách odešel do penze. Dosavadní kastelánka Michaela Hofmanová, která tuto funkci zastávala patnáct let, od 1. července je správkyní depozitáře. „V současné době probíhají jednání s konkrétní osobou k obsazení pozice správkyně / správce depozitáře k 1. srpnu vzešlé z výběrového řízení,“ dodal T. Pospíšil.

Andrea Minaříková, správkyně depozitáře, která na krásnodvorském zámku pracovala patnáct let, před necelým půlrokem z pozice odešla. Důvodem byly podle neoficiálních informací mj. neshody s kastelánkou. Letos na konci února vyklidila svůj zámecký byt a odjela, vrátila se na Ostravsko, odkud pochází. 

Delší dobu návštěvníci zámku, ale i novináři se dozvídali o veškerých novinkách, akcích, životě na zámku od Šárky Kovaříkové, vedoucí návštěvního provozu, která mezitím loni uspěla ve výběrovém řízení a od 1. dubna 2023 je kastelánkou na státním zámku Mnichovo Hradiště. Na pozici pracovnice vztahů k veřejnosti na státním zámku Krásný Dvůr nyní je zaměstnána Iveta Panýrková, dříve vedoucí zámecké stáje. „Co se týče péče o zámecké koně, tyto úkony provádějí zaměstnanci správy,“ přiblížil Tomáš Pospíšil.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video