Hasiči opět změřili své síly

Lucie Steklá 2023-07-23 09:30:00

Slavětín - První červencovou sobotu se ve Slavětíně nejprve ráno sešly děti od tří do patnácti let, aby změřily své dovednosti, vytrvalost a fyzickou zdatnost v závodě TFA junior. Na start se postavilo celkem sto závodníků v osmi kategoriích, a to nejen z okresu Louny, ale i z blízkých i vzdálenějších okresů a krajů.

Závod je zaměřen hlavně na fyzickou zdatnost a vytrvalost, což většina závodníků poznala brzy na vlastní kůži. Ale i přesto se většina závodníků s úkoly poprala sta-tečně a soutěž dokončila. ,,Všem závodníkům, ale i jejich vedoucím a dětem patří velké uznání a obdiv. Velké poděkování patří kolektivu hasičů ze Slavětína, který tento závod už podruhé bez větších zádrhelů zorganizoval, zajistil kulturní prostředí a veškerý servis včetně pitného režimu pro závodníky i rozhodčí a v neposlední řadě i pěkné ceny pro vítěze. Velké poděkování patří OSH v Lounech, v čele se starostou panem Jaroslavem Kosinou, které se na této akci také v plné míře podílelo. Dále patří uznání a poděkování všem rozhodčím, kteří se celý den snažili co nejlépe rozhodovat výkony závodníků,“ řekl za organizátory Pavel Suchý z SDH Slavětín.

Tentýž den odpoledne se na hřišti sešlo dvacet družstev mužů a žen Krušnohorské ligy, která předvedla svůj um v disciplíně požárních útoků. I zde bylo na co koukat a výkony některých družstev byly obdivuhodné. Vítězství brali muži ze Slavětína a ženy z Černčic. Vítězná družstva byla také odměněna poháry a drobnými cenami. Organizace se opět ujali hasiči ze Slavětína za velké pomoci chlapců z Obory, za což jim patří velký dík a obdiv.

,,Když byl tento závod dobojován, sportovní hasičská sobota konaná jako Memoriál Stanislava Kučery mohla skončit. Většina z nás vyslovila radost nad zdařenou akcí. Už se všichni těšíme na soutěž v roce 2024. Děkujeme místnímu fotbalovému klubu a klubu kynologů za zapůjčení hřiště a výtečnou spolupráci, v neposlední řadě městysu Slavětín za finanční podporu,“ dodali organizátoři. (Suchý Pavel)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video