Relaxujte v Čajovně u sv. Mikuláše v Lounech

Lucie Steklá 2023-07-24 08:26:08

Posezení v klidné atmosféře, vychutnat si výborný čaj, kávu či čokoládu, navíc v horkých letních dnech v prostorách s příjemným chládkem a tlumeným světlem. Mluvíme o prostorách Čajovny u sv. Mikuláše v Lounech.


Čajovna nabízí přes šedesát druhů kvalitních čajů, výbornou čokoládu, skvělou kávu, nejrůznější mňamky, čaje, kameny, čajové náčiní a jiné nezbytnosti na prodej. ,,Býval tu sklep na uhlí, zdi byly špinavé a černé. Hned jsem ale věděla, že tu bude čajovna. Vždy jsem o vlastní čajovně snila, navštěvovala jsem jiné čajovny, zúčastnila jsem se i čajového obřadu. Když se naskytly vhodné prostory pod lékárnou, měla jsme hned chuť čajovnu zřídit,“ řekla Lenka Zemanová, majitelka Čajovny u sv. Mikuláše v Lounech. A protože měla konkrétní představu, jak čajovna bude vypadat, nezbývalo než prostory vyklidit, vyřešit problém se spodním pramenem a začít budovat. To bylo bezmála před třemi desítkami let. Čajovna u sv. Mikuláše totiž v roce 2025 bude ve městě fungovat již třicet let. ,,Čajovna je veřejným místem pro vychutnání si dobrého čaje. Čajovna je tiché a příjemné místo s tlumenějším osvětlením. Nabízí řadu druhů sypaných i porcovaných čajů,“ dodala L. Zemanová.

Čajovna má otevřeno denně a uvítá každého, kdo si chce vychutnat čaj, nebo nad jeho šálkem relaxovat, nebo si prostě jen v příjemném chládku odpočinout od signálu mobilního telefonu, což sklepní prostory umožňují :). Pokud by někdo přeci jenom chtěl u čaje či kávy pracovat, není problém připojit se v čajovně na wifi. Tichým a klidným prostředím je čajovna ideál-ním místem třeba pro spisovatele. Vítání jsou se svými páníčky i domácí mazlíčkové. ,,Komu u nás bude dobře? Mladým a naivním, ale i životem zkušeným; těm, kteří mají rádi nekuřácké prostředí, ani vodní dýmky už nevedeme. Těšíme se na návštěvu milých lidí,“ zve L. Zemanová.

V sortimentu nabízeném čajovnou v průběhu let přibyly ke kvalitním sypaným čajům, které se dovážejí z Číny a Indie, také drahé kameny a výrobky z nich. Nechybí ani nabídky kvalitní kávy, mleté i zrnkové a také moravských vín. Novinkou jsou výrobky s obsahem CBD – konopná medovina, mléčná a hořká čokoláda či zrnková káva. Při posezení v čajovně si můžete vy-chutnat belgickou čokoládu, hustou, vyrobenou z opravdové čokolády, filtrovanou kávu a boží kapučína a es-presa z kávovaru z kávy dovezené z pražské pražírny La Bohème Café, kvalitní moravské víno, ze kterého ne-bude bolet hlava, nejrůznější mňamky a dorty, v nabídce jsou také na prodej vodní dýmky a příslušenství.

Pravidelně se čajovně konají výstavy a kulturní akce, přednášky, koncerty či besedy. Vůbec první výstavu v čajovně uspořádal Vladimír Malátek, první přednášku Josef A. Zentrich, kterého si L. Zemanová přála osobně poznat, a tak ho oslovila a pozvala do Loun. Čajovnu navštívili také slavné osobnosti, mimo jiní herečka a divadelní diva Květa Fialová či herečka Uršula Kluková. V současné době probíhá do konce července výstava Pavla Macáka: výběr z tvorby, na srpen se chystá výstava Tereza Lovič: mandaly, v září to bude Vlasta Vašková: květinová zátiší. Prostor čajovny je vhodný také pro pořádání firemních akcí s možností videoprojekce. Chcete-li tam oslavit narozeniny, i to je možné domluvit.

Čajovnu U sv. Mikuláše v Lounech najdete v historickém klenutém sklepení pod lékárnou. V příjemném prostředí můžete odpočívat, relaxovat, meditovat nad šálkem lahodného čaje. Tuto neopakovatelnou atmosféru umocňuje uklidňující hudba a pravidelné výstavy obrazů od různých autorů. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video