Cyklostezka nabízí nové posilovací stroje. Nábřeží Ohře doplní i nové veřejné osvětlení

Hedvika Mašková 2023-07-31 13:48:00

Cyklostezka a okolí kolem řeky Ohře v Žatci se neustále zvelebují. Před několika týdny byly například podél cyklostezky umístěny nové posilovací stroje. Na podzim doplní nábřeží u Ohře nové veřejné osvětlení.

Na několik venkovních posilovacích strojů narazíte na levém břehu řeky v těsné blízkosti cyklostezky. Jde o akci realizovanou díky aktivitě občanů v participativním rozpočtu. Posilovací stroje letos navrhla Soňa Schneiderová. Jsou určeny pro seniory, ale také pro maminky s dětmi a další zájemce, kteří chtějí na čerstvém vzduchu protáhnout svá těla. Jejich realizace vyšla na 180 tisíc korun.

,,Jako město dále plánujeme zatraktivnit mobiliář cyklostezky od Trnovan až po Stroupeč. Nyní se pracuje na projektu,” sdělil starosta Radim Laibl.

Letos na podzim se na pravém břehu řeky, zhruba od restaurace Chaloupka kolem jezu ke sportovní hale TJ Sever, vybudují také nové lampy veřejného osvětlení. Rada nyní v červenci schválila jako zhotovitele stavby firmu HANZL-ELEKTROMONTÁŽE. Za doplnění osvětlení u cyklostezky zaplatí město Žatec zhruba jeden milion korun, včetně DPH. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video