Nový rentgen zahájí provoz v srpnu

Lucie Steklá 2023-07-26 08:26:04

Louny - Nemocnice Louny se rozhodla pro obnovu staršího přístroje s nepřímou digitalizací za nový, který je již plně digitalizován. Investice, na které se částkou 200 tisíc korun bude podílet i město Louny, přinese významné zlepšení v kvalitě a dostupnosti zdravotní péče pro obyvatele města Louny i okolních regionů. Cena nového RTG přístroje, kterým je aktuálně instalován na radiodiagnostickém oddělení Nemocnice AGEL Louny, je pět milionů korun.

,,Nový přístroj bude v provozu od srpna, prozatím probíhá úprava snímkovny a následovat bude jeho instalace. Už během prázdnin se tak první pacienti dočkají kvalitnějších rentgenových snímků a počítáme i se zkrácením čekacích dob na vyšetření,“ prozrazuje MUDr. Jan Kraner, vedoucí lékař radiodiagnostického oddělení Nemocnice AGEL Louny, s tím, že tento nový přístroj přinese výhody nejen pro jednotlivá oddělení Nemocnice AGEL Louny, ale také pro všechny soukromé ambulance, které jsou přímo připojeny k Picture Archiving and Communication System (PACS) a mohou na základě smlouvy o spolupráci pracovat se snímky online okamžitě po provedeném vyšetření a získávat přístup i k archivním snímkům.

Hlavními výhodami nového plně digitalizovaného přístroje, který představuje důležitý krok k zajištění nejmodernější a kvalitní zdravotní péče pro pacienty z Loun a okolních regionů, je přitom zejména kvalita zobrazení. ,,Nové zařízení disponuje lepšími zobrazovacími parametry, takže umožňuje snazší a přesnější diagnostiku,“ komentuje MUDr. Kraner s tím, že přístroj nepochybně přinese výhody pro pacienty, lékaře i zdravotnický personál.

Nový přístroj je náhradou za jedno ze dvou starších zařízení s nepřímou digitalizací, přičemž obnovu druhého by nemocnice ráda realizovala příští rok. Tato postupná obměna zařízení zajistí kontinuitu poskytované zdravotní péče a zároveň nabídne nejmodernější diagnostický zobrazovací standard. Radiodiagnostické oddělení Nemocnice AGEL Louny poskytuje své služby nejen obyvatelům města Louny, ale také obyvatelům z regionů Žatec a Podbořansko, pro které bude radiodiagnostika nově dostupnější.

,,Moderní zdravotní péči v Lounech podporujeme, proto považujeme za důležité přispět nemocnici na realizaci investice do nového rentgenu, a to částkou 200 tisíc korun. Věříme, že tento krok ocení nejen obyvatelé samotných Loun, ale i všichni další pacienti, kteří zdejší péči využívají,“ říká Milan Rychtařík, starosta města Louny. (lus, mir)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video