Autobus se zaměstnanci řídil s 2,5 promile

Lucie Steklá 2023-07-31 06:31:53

Lounsko – Dvě a půl promile naměřili policisté z dálničního oddělení Postoloprty řidiči autobusu. Ten je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení. ,,Policisté z dálničního oddělení Postoloprty v měsíci červnu řešili případ opilého řidiče autobusu, který svážel zaměstnance do areálu průmyslové zóny. Na linku 158 zavolal jeden z cestujících autobusu, že řidič jede velmi nebezpečně a že něco není v pořádku. Dokončení na straně 2.

Dokončení ze strany 1.

,,Policejní hlídka si k autobusu zjistila veškeré informace a přijela na parkovišti firmy. Ve chvíli, kdy řidič s auto-busem zastavil a cestující vystoupili, policisté jej vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce,“ uvedla k případu Ilona Gazdošová, policejní mluvčí. Ta-to zkouška byla pozitivní s výsledkem 2,61 promile.

Řidič měl ihned připravenou obhajobu, že se napil až po jízdě. V průběhu šetření policisté vyslechli většinu cestujících z autobusu. Někteří dokonce jízdu řidiče popsali tak, že jeho chovaní bylo natolik rizikové, že na další zastávce vystoupili a k nenastoupení přesvědčili další cestující.

Řidič, i přes velmi hustý déšť jel velmi vysokou rychlostí, křižovatku projel na červenou, urazil zrcátko autobusu o lampu veřejného osvětlení a v jednom případě dokonce málem způsobil vážnou nehodu, kdy se snažil předjet jiný autobus a vůbec ho nezajímalo v protisměru jedoucí vozidlo. Kdyby toto vozidlo neuhnulo až na úplný kraj, mohlo dojít k tragédii.

V této věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Obecného ohrožení, kdy v případě prokázání viny před soudem 51 letému muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 3 do 8 let.

                                                                       (pčr, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video