Z Ohře vytáhli dvoumetrového sumce

Lucie Steklá 2023-08-01 06:33:00

Délka 201 centimetrů, váha 57 kilogramů. To je životní úlovek čtyř kamarádů, kteří na začátku července vytáhli obřího sumce z Ohře poblíž Loun. Boj s ním trval dvacet minut, než se jim povedlo ho z loďky v řece mezi jezy v Lounech a Březně vytáhnout. Sumec zabral na hákarl, což je specifický islandský pokrm připravovaný z masa žraloka malohlavého. Čtyři kamarádi, Daniel Mistoler, Martin Matiáško, Jan Izera a Pavel Bajer, spolu rybaří často, tvoří Kapr Team. Přesto se nezaměřují čistě na kapry, loví víceméně všechny ryby. Tak velkého sumce ale vytáhli poprvé.

,,Kamarád nám hákarl dovezl z dovolené na Islandu na ochutnání, ale nikomu se do toho nechtělo, maso fakt hodně smrdělo. Tak jsme to s kamarády zavezli a dali na trhačku. A zabral tenhle velký sumec,“ řekl pro server iRybářství Daniel Mistoler, jeden z rybářů. ,,Sumec měřil 201 cm a vážil 57 kg. Zabral 4. července po čtvrté hodině ráno, zdolávali jsme ho dvacet minut z lodi. Dal nám docela zabrat,“ vyprávěl Daniel Mistoler. ,,Tak velká ryba vyžírá v řece hodně ryb, sumce jsme nevrátili vodě, ale vyudili,“ dodal rybář. Hákarl (plným názvem kæstur hákarl, nakládaný žralok) je islandský národní pokrm. Jde o hluboce fermentované žraločí kousky pronikavé vůně a chuti a rozhodně není kulinářskou pochoutkou pro slabé nátury. Hákarl se vyznačuje silným specifickým zápachem po amoniaku a pikantní chutí, která připomíná uleželý sýr. Zvládnou ho ochutnat jen ti nejotrlejší. Turisté, kteří to zkusili, tvrdí, že je to nejhorší, nejodpornější a nejsmradivější věc, jakou kdy jedli. (mak, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video