Fara v Kněžicích hostila divadelní a hudební fajnšmekry

Alla Želinská 2023-08-07 10:30:00

Na faře v Kněžicích na Podbořansku se poslední červencový pátek odehrálo divadelní představení s živou hudbou spolku B&K.

Dramaturgičkami spolku B&K jsou Máša Nováková a Zuzana Burianová. Spolek už 8. rokem tvoří před-stavení, které je založeno na základě příběhů od místních, na historii místa a jeho okolí. Vedle osobních historek tvořila část představení adaptace hry Oráč a Smrt, a také dopisy, které psal Franz Kafka na rezidenci v Siřemi. „Vše se tak nějak potkalo s příběhy fary a skutečnosti, kdy na faře opravdu máme mnoho myší a naše kočka nás šikanuje tím, ze nám je v noci nosí k posteli. A navíc jsem se před herci zmínila, ze bude fara určena k uměleckým rezidencím. Krásně se vše propojilo,” uvedla spolumajitelka fary Lucie Sedláčková. Herci hráli na louce i dvoře fary. Poté zahráli kamarádi - skupina Furt Rovně svůj úžasný repertoár.

Fara, která je datována od roku 1724, je již rok ve vlastnictví partnerů, kteří by ji chtěli svépomocí opravit a dále poskytnout pro kulturní akce, umělecká sympózia, k pronájmu. A také by se fara mohla stát útočištěm místních občanů ke společným akcím. Na konci srpna plánují majitelé Fara Fest, na který pozvali například Divadlo Butho, písničkáře Vojtěcha Urbánka a další. 

Fotogalerie z akce od Mirka Blažka ZDE.

(H. Oktábcová, foto)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video