Kdo rád parkuje v obytné zóně v centru Loun, tomu hrozí pokuta

Lucie Steklá 2023-08-16 08:54:00

Louny - S pravidly parkování v obytné zóně mají problém někteří řidiči v lounském centru. Parkovat totiž smí jen na vyznačených parkovištích, což ale ne vždy dodržují, a vystavují se tak pokutám. Zaparkovat proti městské knihovně a obchodu s obuví bezprostředně u Morového sloupu na Mírovém náměstí si oblíbilo čím dál víc řidičů. Podobně je tomu v ulici Na Valích za tamní kavárnou. Ani na jednom z míst se přitom parkovat nesmí. A tak se řidiči vědomě dopouštějí přestupků, které Městská policie Louny nepřehlíží.

,,Parkování mimo vyznačené místo se tak řidičům prodraží. Nelze přijmout stížnosti pokutovaných, že o tom nevěděli, jelikož při vjezdu na náměstí je dopravní značka ,,Obytná zóna“. Strážníci udělují pokuty v řádu několika stovek korun,“ řekl mluvčí města Louny Marcel Mihalik.

,,Na město se obrátily zejména maminky s kočárkem, že je auta parkující mimo vyznačená parkoviště v obytné zóně ohrožují, což je proti smyslu dopravní značky ,,Obytná zóna“, a proto se s ohledem na bezpečnost strážníci na toto zaměřují,“ vysvětlil mluvčí Loun.

Obytná zóna je značena modrou dopravní značkou. Při vjezdu na Mírové náměstí je umístěna před Žateckou bránou a v ul. Hilbertova za 1. ZŠ J. A. Komenského. Platí v ní pro vozidla maximální povolená rychlost 20km/h. a parkování jen na vyznačených parkovištích. Je určena pro chodce i cyklisty, kteří mohou využívat pozemní komunikaci v celé její šíři. (mim)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video