Výstavu ke Dni pěstounství kraj představí v Lounech

Lucie Steklá 2023-08-17 07:56:00

Louny, Ústí - V rámci kampaní na podporu pěstounské péče realizoval loni Ústecký kraj jednu z řady akcí – putovní výstavu ,,Jsem pěstoun“, která čítala dvanáct velkoformátových fotografií pěstounů z celé ČR. Výstavu měl kraj v zapůjčení na rok od Nadace J&T. Letos uspořádá kraj výstavu vlastní. Spatřit ji budou moci od 16. září návštěvníci lounského výstaviště.

Loňská výstava byla součástí kampaně Ústeckého kraje, jejímž cílem bylo probudit v lidech zájem o pěstounství, poskytnout jim všechny potřebné informace a najít tak dostatek nových pěstounů pro děti, které nemají to štěstí žít ve své vlastní rodině. V průběhu roku bylo možné výstavu zhlédnout na různých místech osmi měst Ústeckého kraje (galeriích, muzeích, kinech či akcích).

Vzhledem k tomu, že výstava měla velmi kladné ohlasy, rozhodlo vedení Ústeckého kraje o pořízení vlastní výstavy, která ponese název ,,Jsem pěstoun v Ústeckém kraji“. Bylo osloveno 13 pěstounských rodin. Ty byly doporučeny od partnerů, kteří pěstouny doprovázejí (obcí s rozšířenou působností – orgánů sociálně-právní ochrany dětí či doprovázejících organizací). Výběr pěstounů byl náročný, každá rodina si zaslouží uznání. ,,Měřítkem“ byla rozmanitost - profese pěstounů, velikost rodiny či druh pěstounské péče.

Bylo osloveno několik fotografů – vybrána byla uznávaná profesionální fotografka Alena Borlová, která má dlouholeté zkušenosti nejen s portréty. ,,Byla to pro mne zajímavá zkušenost potkat se s lidmi s tak velkým srdcem,“ ohodnotila projekt fotografka Alena Borlová.

Slavnostní otevření výstavy proběhne dne 16. září na Výstavišti v Lounech, kde bude Ústecký kraj ve spolupráci s partnery pořádat akci pro veřejnost – Den pěstounství aneb den pro všechny (ne)obyčejné rodiny.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video