Vdovec Petr bojuje se zákeřnou nemocí. Před dvěma měsíci rakovině podlehla jeho žena. Pomozme se zajištěním rodiny

Lucie Steklá 2023-08-22 07:55:38

Osud je někdy až moc bezohledný a krutý. Před časem krutě zasáhl do života rodiny Grasových z Cítolib, když onemocněla paní Zuzana a řadu let bojovala s rakovinou. Letos v červnu bohužel zemřela. Bohužel stejnou nemocí onemocněl i její manžel Petr. Jeho kolegové na po-moc rodině, Petrovi a jeho dospívajícímu synovi, založili finanční sbírku na portálu donio.cz. Přispět do ní a pomoci tak dvěma statečným chlapům, můžete i vy.


,,Náš kolega, laskavý a dobrý člověk, Petr Gras se pečlivě staral o syna a nemocnou ženu, která několik let bojovala s rakovinou. Život naloží jedné rodině občas příliš a Petr sám onemocněl stejnou nemocí. Jeho žena bohužel letos v červnu nemoci podlehla. Ztratil životní lásku, s kterou byli od svých šestnácti let, ale neztratil naději, že on sám tuto nemoc porazí, a to hlavně pro jejich dospívajícího syna. Petr je nyní po operaci, kdy mu byla odoperována levá nadledvinka, odebrán nádor a podstupuje chemoterapii,“ přibližují situaci kolegové. Není zřejmé, kdy se bude Petr moci vrátit zpět do práce a zda to bude vůbec možné. Dostal se tak do těžké životní situace, kdy splácí hypotéku na malý dům, kde se synem bydlí, a nyní je závislý jen na finančním příjmu z nemocenské podpory a do budoucna z invalidního důchodu.

Komu přispěním sbírky pomůžete? Dvou silným chlapům, kteří toho museli zvládnout už hodně. Nyní však sami potřebují pomoc. Vyrovnávají se se ztrátou milované ženy a maminky. ,,Není v našich možnostech zmírnit jejich smutek nebo pomoci Petrovi s uzdravením, ale moc bychom si přáli ulehčit mu alespoň o starost se zajištěním rodiny. Chtěli bychom jeho synovi, který studuje s výbornými výsledky aplikovanou chemii na střední škole, hraje první ligu házené a pro tátu je velkou oporou, dopřát možnost věnovat se studiu i svému koníčku, protože ještě není čas, aby byl schopen zajistit pro ně vlastní příjem. Chtěli bychom Petrovi dopřát možnost radovat se ze společně strávených chvil, soustředit se na své uzdravení a netrápit se starostmi o finance na základní chod rodiny,“ píší kolegové.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity? Finance budou použity na životní náklady Petra a jeho syna, náklady na dopravu do nemocnice, na základní potřeby dospívajícího syna, včetně jeho velkého koníčku házené, a splácení hypotéky. ,,Minulý rok jsme uspořádali interní sbírku mezi kolegy a Petrovi tak na nějaký čas pomohli, nyní prosíme o pomoc i vás. Pokud byste mohli postrádat i malou finanční částku, moc děkujeme,“ dodávají kolegové z Ostrahy Letiště Praha. (lus, don)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video