V Kryrech se dočkali bankomatu

Alla Želinská 2023-08-28 07:20:00

Ve středu 16. srpna byl v Kryrech zprovozněn nový bankomat. Nechybělo přestřihnutí pásky s mašlí v červeno-černých barvách Komerční banky i společný přípitek.

Bankomat KB byl zprovozněn ve středu po 14. hodině. Následně byla za přítomnosti zástupců města přestřižena slavnostní páska a proveden první výběr.

Osazení bankomatu v budově Městského úřadu v Kryrech předcházela četná jednání s Komerční bankou, stavební povolení, příprava prostor pro bankomat a finální zprovoznění bylo již jen třešničkou na dortu. „Jsem velmi rád, že město Kryry má svůj bankomat pro naše občany, ale také pro návštěvníky Kryr z řad turistů či obyvatel okolních obcí. I když už většina obchodníků ve městě přijímá platební karty, jsou situace, kdy se bez hotovosti člověk neobejde a v tu chvíli je bankomat místem, kde si můžeme potřebnou hotovost vyzvednout,” říká starosta Kryr Václav Kadleček. Výhodou kryrského bankomatu, podle jeho slov je, že se jedná o tzv. sdílený bankomat Komerční banky společně s Unicredit Bank, Moneta a Air Bank: „Samozřejmě výběr hotovosti je umožněn i klientům všech ostatních bank, jen je potřeba zjistit podmínky, resp. cenu výběrů hotovosti. Věřím, že občané bankomat ocení a že nám všem bude sloužit co nejdéle, minimálně po dobu platnosti smlouvy do 31. 12. 2026.”

Bankomat není vkladový, je možný i bezkontaktní výběr hotovosti.

Lidé se bankomatu dočkali po patnácti letech, kdy byl v červenci roku 2008 banko-mat z města ukraden. Přístroj, který nepatřil žádné bance, ale soukromé společnosti, stával v budově městského úřadu. Neznámí lupiči ho tehdy i s penězi vytrhli ze země a odvezli. O znovuosazení podobného bankomatu - nikoliv bankovního, ale soukromé společnosti - lidé v Kryrech vesměs nestáli. Právě protože „nebyl žádné banky a byly tam hodně vysoké poplatky”.

Nový bankomat je o něčem jiném. Banka konečně vyhodnotila potenciální dostačující vytíženost a bankomat ve dvoutisícovém městě ve spolupráci s radnicí umístila. 

Na snímku starosta Kryr Václav Kadleček, místostarosta Petr Ulke a pracovnice MÚ Jarka Bělíčková a Jiřina Šolcová při slavnostním uvedení do provozu bankomatu.

Fotogalerie ZDE od L. Heláskové


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video