Na Prahu už ,,i z východu”. Dálnice u Loun se otevře ve středu 20. září

Lucie Steklá 2023-09-19 18:44:45

Louny - Dvě dobré zprávy máme pro řidiče, kteří jezdí po trase Chomutov – Louny – Praha. Pro ty, kteří jezdí z Loun na Prahu je to ta, že minulý pá-tek 8. září skončila uzavírka větve křižovatky na východním okraji města, tedy nájezd na Prahu. Ten je již plně průjezdný, jízda ale vyžaduje opatrnost, stále se projíždí stavbou. Pro všechny řidiče z okolí, Žatecka či Chomutovska, nebo jen ty projíždějící, je dobrou zprávou to, že ve středu 20. září se u Loun otevře plnohodnotná dálnice – řidiči tam budou mít k dispozici šest kilometrů čtyřpruhu.


,,Na nově postaveném jízdním pásu ve směru na Chomutov bude po zprovoznění rychlost 130 km/h. V jízdním pásu směr Praha, kde je nyní veden obousměrný provoz, zůstane osmdesát kilometrů v hodině, protože tam budou probíhat dokončovací práce například na středovém dělícím pásu či zhotovení vodorovného dopravního značení v plastu. V místě prací pak dojde ke krátkodobému lokálnímu omezení dopravy se svedením provozu do jednoho jízdního pruhu. Tyto práce předpokládáme, že budou trvat jeden týden. Pak i zde zvýšíme rychlost na 130 km/h,” řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Dana Zikešová. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video