Auto s nelegálními migranty,Syřany převážel cizinec

Lucie Steklá 2023-09-21 09:01:00

Lounsko - První zářijový den pátrali policisté dálničního oddělení Postoloprty na rychlostní komunikaci D7 a okolí po osobním automobilu, ve kterém měli cestovat nelegální migranti.

,,Hlídka na zájmový vůz Volkswagen narazila v ranních hodinách poblíž Loun na silnici číslo I/7. Vozidlo řídil 34letý muž cizí státní příslušnosti. Spolu s ním jely ve vozidle další 4 osoby ze Sýrie, a to bez dokladů. Vzhledem k obtížné komunikaci z důvodu jazykové bariéry se nepodařila zjistit totožnost spolucestujících, proto zasahující hlídka přivolala na pomoc odborníky ve svém oboru,“ uvedl Václav Krieger z oddělení komunikace a tisku krajské policie.

Hlídka dálničních policistů všechny čtyři spolujezdce zajistila a předala k dalším úkonům kolegům z cizinecké policie. Řidiče pak strážci zákona zadrželi, převezli do cely a předali lounským kriminalistům. Ti se podle protokolu dozvěděli, že cizinec převážel Syřany z Bratislavy a namířeno měl do sousedního Německa. Prý jen těmto údajným bezdomovcům pomáhal. Kriminalisté se případem intenzivně zabývali od samotného počátku a zajistili potřebný důkazní materiál. Ten hovořil jasně a původní podezření policistů se potvrdilo. ,,Cizinec ve věku 34 let si od lounské vyšetřovatelky převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Obžalovaný byl odsouzen Okresním soudem v Lounech ve zkráceném řízení k podmíněnu trestu odnětí svobody v délce trvání osm měsíců na zkušební dobu dva roky a dále k trestu zákazu pobytu po dobu dvou let,“ dodal V. Krieger. (red)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video