Člověk v přírodě - tradiční akce doprovázená výstavou psů a bohatý doprovodný program

Lucie Steklá 2023-09-21 22:26:19

Louny - Tradiční výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb, výstava pro všechny, kdo mají rádi originalitu a ruční tvorbu, krajská výstava psů a bohatý doprovodný program. To vše je výstava Člověk v přírodě, která je dlouhé roky zářijovou tradicí na lounském výstavišti v Lounech. Letošní ročník startuje už tento Pátek. První výstava Člověk v přírodě se v Lounech uspořádala v roce 1974. Poslední předrevoluční ročník pak zaznamenal letopočet 1988. K desátému výročí výstavy, v roce 1983, připravila Česká pošta speciální razítko.

Člověk v přírodě proběhne ve dnech 22. až 24. září 2023 na výstavišti v Lounech. ,,Tato výstava navazuje na tradici, která sahá až do první republiky a stala se oblíbenou mezi malými i velkými návštěvníky nejen z Loun, ale i z dalekého okolí. V letošním roce bude výstava opravdu pestrá. V rámci výstavy proběhne řada doprovodných programů,“ zvou pořadatelé ze společnosti Diamant Expo. Návštěvníci se mohou těšit na EXOTICKÝ PAVI-LON (pavilon C) - hadi, gekoni, agamy, chameleoni, suchozemské i vodní želvy, sklípkani, tropičtí bezobratlí živočichové, exotické ptactvo…, CHOVATELSKÝ PAVILON (pavilon D + okolní venkovní plocha) - králíci, drůbež vodní i hrabavá, křepelky, holubi, akvarijní rybičky, koi kapři, exotické ptactvo. Chybět nebude ukázka mantrailingu – metoda pachové práce služebních pátracích psů, ukázka výcviku koní, agility – chůze a běh našich čtyřnohých kamarádů po pohyblivých překážkách, ukázka základní poslušnosti a obrany psů, ukázka výcviku slepeckých psů, ukázka králičího hopu – nejmladší soutěžní disciplína se zvířaty, soutěž o nejhezčího voříška a nejhezčího čistokrevného pejska ,,bez PP“ výstavy Člověk v přírodě.

V sobotu 23. září se od 11 hodin uskuteční soutěž o nejhezčí kočičku Výstaviště Louny. Na Krajskou výstavu psů je přihlášeno přes pět stovek psů. K vidění bude na 120 ras psů, zastoupena budou všechna česká národní plemena. V neděli 24. 9. budou po celý den k vidění vystoupení mažoretek, šermířů, taneční školy Luna, karatistů.

V pavilonu A a se představí drobní prodejci, zaměření především na potravinářské a spotřební zboží, ale najdete zde i pomůcky do domácnosti. Milovníci vína si přijdou na své, při ochutnávce burčáku a různých druhů vín. V pavilonu B se představí prodejci dámské konfekce a bytového textilu. Na výstavišti najdete několik zástupců městských útulků pejsků a kočiček, hledajících své nové pány a kamarády. Na venkovní ploše se před-staví řada řemeslníků, u kterých si můžete zakoupit ručně vyráběné šperky, originální oděvy, svíčky… ,,Řada řemeslníků, bude mít v rámci svého stánku i dílničku a návštěvník se bude moci podívat, jak výroba probíhá nebo si ji i vyzkoušet. Vy, kteří máte rádi přírodu, zvířata, dobré jídlo a pití a originalitu, přijďte strávit příjemný víkend na výstavu Člověk v přírodě a Řemesla a kreativita na výstaviště do Loun,“ přibližuje program Štěpánka Portz z Diamant Expo. (lus, tz)


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video