Lounské ulice osvítí úsporné LED svítidla

Lucie Steklá 2023-10-16 08:39:00

Louny – Město Louny se v příštím roce pustí do rozsáhlé obměny veřejného osvětlení. V první etapě se vymění více než pět set svítidel ve více než dvaceti ulicích. Městu se podařilo na úspornější LED světla získat dotaci.


,,Výše přiznané dotace je stanovena na třicet korun za jednu ušetřenou kWh elektrické energie ročně, na základě výpočtu odborné firmy je pro město Louny výše dotace maximálně 6,28 milionu korun,“ informovala radnice.

V současné době se připravuje výběrové řízení na zhotovitele akce, výměna by měla proběhnout v příštím roce. Během roku 2024 se úsporných LEDek dočkají ulice Jungmannova, Mánesova, Lidická, Na Foukalce, U Matky Boží, Chelčického, Fügnerova, Tyršovo náměstí, V Oblouku, Štefánikova, Komenského náměstí, Hrnčířská, Osvoboditelů, 28. října, Josefa Fouska, Jiráskova, Českých Bratří, 5. května, Štědrého, Wolkerova, Dukelská, Tylova, Václava Majera, Tomanova, Purkyňova, Maroldova, Poděbradova, Rakovnická, Lipová, Cítolibská, Vodárenská, Zahradní, Příčná, Jižní, Hlaváčkova, U Pramenu, Pionýrů, V Domcích, Školní, Vladimirská, U Zastávky, Spojovací, Palackého, U Spravedlnosti.

V příštím roce chce město navázat druhou etapou výměny, která bude rozsáhlejší. Odhad nákladů je zhruba čtrnáct milionů korun. Zahájení realizace druhé etapy se podle informací radnice předpokládá rovněž v roce 2024, realizace ale se pravděpodobně protáhne až do roku 2025. Na druhou etapu bude město rovněž žádat o dotaci v rámci programu Národního plánu obnovy. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video