Radní odvolali jednatelku Městských služeb Podbořany

Alla Želinská 2023-10-10 08:00:00

Jednatelka Městských služeb Podbořany Andrea Kuďousková skončila ve funkci. Rada města ji na svém jednání neobvykle v pátek, 8. září odvolala k 16. hodině téhož dne, oficiálně bez udání důvodu. Rozhodnutí učinilo město z titulu jediného společníka obchodní společnosti Městské služby Podbořany.

Novou jednatelkou společnosti radní ihned, s účinností od 8. září 16 hodin jmenovali Lucii Harvánkovou, dosavadní vedoucí finančního odboru MÚ Podbořany. Vzápětí schválili smlouvu o výkonu funkce včetně výše odměny a jiných požitků jednatele. Rovněž uložili nové jednatelce informovat o změně jednatele příslušné orgány a instituce. „Paní Harvánková je „prozatímní“ jednatelkou, bylo vypsáno výběrové řízení na nového jednatele / jednatelku,“ upřesnil na náš dotaz tajemník MÚ Martin Gutzer.

Městské služby Podbořany s.r.o. existují teprve dva roky, od srpna 2021, kdy firma, která dostala na starost hlavně novou sportovní halu, byla založena jako obchodní společnost a do jejího čela jmenována jednatelka tehdy 44letá Andrea Kuďousková. Kromě sportovní haly Městské služby Podbořany zajištují navíc provoz kuželny a ubytovny pro sportovce. 

V rámci své praxe a pracovních zkušeností A. Kuďousková měla za sebou pozice jak ve státní správě, tak i především v soukromém sektoru na-příklad ve společnostech Mercedes Benz, Hochtief, Poliklinika Národní a v neposlední řadě řídila Lounskou správu plaveckých areálu, příspěvkovou organizaci, která měla na starosti nový bazén a koupaliště. Tam ale posledních několik měsíců manažerka čelila kritice hlavně opozičních zastupitelů, kteří mluvili o nekompetentnosti i způsobené škodě, o špatné komunikaci s odbory atd.

Andrea Kuďousková působila ve vedení lounské městské příspěvkové organizace od března 2020. Rada města Louny ji odvolala k 30. září 2021, tehdy podobně bez udání důvodu. Ovšem v září už působila jako jednatelka TS Podbořany. Vyjádření nyní již bývalé jednatelky se nám nepodařilo získat.

Rada města Podbořany v působnosti valné hromady Městských služeb Podbořany vypsala výběrové řízení na jednatele /jednatelku společnosti. Přihlášky zájemci mohou zasílat do 25. 10. 2023 písemně nebo elektronicky na adresu Město Podbořany, Mírová 615, epodatelna@podborany.net. K žádosti je třeba doložit: doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání, minimálně maturitním, aktuální výpis z rejstříku trestů, kopii řidičského oprávnění skupiny B, pracovní životopis, plán rozvoje Městských služeb Podbořany. 

                                                                            (až)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video