Jirkov udělá dětskou skupinu pro nejmenší děti

Redakce 2023-10-12 17:42:04

Jirkov - Město zajistí vybudování dětské skupiny, zrekonstruuje pro ni objekt.

Radnice usiluje o vybudování skupiny pro dvanáct dětí ve věku od jednoho roku do tří let, kterou povedou čtyři zaměstnanci.

Dětské skupiny jsou jednou ze služeb péče o děti předškolního věku mimo domácnost. Jsou zaměřené na výchovu, rozvoj schopností, kulturních i hygienických a sociálních návyků dítěte.

Jak se ukázalo, nejvhodnějším prostorem pro dětskou skupinu je pavilon po bývalých jeslích v objektu Mateřské školy Čtyřlístek ve Studentské ulici. Ten se však bude muset kompletně zrekonstruovat. Učebny budou mít po vnitřních stavebních úpravách samostatnou koupelnu, šatnu, kočárkárnu, svůj vchod a přímý vstup na zimní zahradu.

I ložnice bude průchozí přímo do zahrady a dál ven. Součástí stavby je také instalace venkovních herních prvků. Předpokládané náklady na celou akci činí bezmála 13 miliónů korun včetně DPH.

Jirkov na to může získat dotaci ve výši až 100 procent od Ministerstva práce a sociálních věcí, které vyhlásilo výzvu Národního plánu obnovy. Dotační výzva, která končí v polovině letošního listopadu, je zaměřena kromě zvyšování kapacit zařízení péče o děti také na energetické úspory.

Objekt by se měl začít budovat v  příštím roce a musí být hotový do konce listopadu 2025. V současné době radnice připravuje podání žádosti o tuto dotaci.

V Jirkově provozovalo mateřské centrum a mikrojesle téměř 20 let sdružení Archa 777. Mělo pro tento účel od města pronajaté patro domu na náměstí. Archa si požádala o dotaci na dětskou skupinu, ale nebyla úspěšná a musela ukončit svou činnost. Proto se toho ujalo město: požádalo samo o dotaci na vybudování dětské skupiny, aby jirkovským rodinám zachovalo službu, na kterou jsou zvyklé.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video