V Lounech otevřela novou ordinaci neuroložka

Lucie Steklá 2023-10-10 09:36:00

Louny – Ordinovat začne až v říjnu, přesto má termíny na několik týdnů dopředu plné. Zaplnili je lidé s neurologickými problémy, kteří začnou navštěvovat novou specializovanou ordinaci v Lounech. Tu v prvním patře lounské polikliniky otevře MUDr. Alena Táboříková, která pochází z Opočna a ordinovat bude tři dny v týdnu. Zájem pacientů je ohromný. Lidé si volali o termín, ještě než jsme měla uzavřené smlouvy s pojišťovnami. ,,Už teď je čekací doba minimálně měsíc,“ řekla 40letá lékařka.

Lékařka Alena Táboříková pracuje jako vedoucí jednotky intenzivní péče oddělení neurologie v chomutovské nemocnici. V lounské ambulanci bude ordinovat v úterý odpoledne, ve čtvrtek a pátek během celého dne. ,,Do mé ordinace mohou přijít pacienti s různými neurologickými potížemi, lidé s bolestmi zad, poruchami paměti či po mozkových příhodách a epileptici. Nejčastěji se neurolog v ambulanci setkává s bolestmi zad,“ dodala. Lékařka předpokládá, že během týdne vyšetří v lounské ordinaci padesátku pacientů. Za rok podle jejích slov neurologické vyšetření potřebuje v okrese Louny zhruba dvacet tisíc lidí, ambulancí je přitom stále málo. „Další neurolog by určitě neměl nouzi o pacienty,“ řekla.

Co vedlo lékařku otevřít si ordinaci právě v Lounech? ,,První popud byl, že u nás nefunguje návaznost péče u pacientů po mozkových příhodách, proto jsem zvažovala, že bych si někdy otevřela neurologickou ambulanci. Když město připravilo motivační program pro nové lékaře, tak jsem se do něj zapojila a ordinaci si otevřela,“ vysvětlila doktorka, která ve zmíněném Chomutově pracuje od absolvování 1. Lékařská fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ,,Mám tu k místu vztah, mám zde rodinu, a proto jsem vy-užila pobídky Loun. Myslím si, že město dělá pro lékaře maximum, které může. Louny se snaží nalákat nové lékaře, jak na prostory, tak na výpomoc s vybavením ordinace, i na to, že zde budou vybudované prostory k tomu, aby se tu mladí lékaři mohli usadit. Což je do budoucna nabídka pro lékaře velmi lukrativní,“ dodala lékařka.

S příchodem ambulantní specialistky do Loun pomohlo město. Alena Táboříková je první lékařka, která zareagovala na pobídku města Louny. Od října otevře ambulanci neurologie a neurosonologie. ,,Louny činí v rámci svých kompetencí maximum pro to, aby udrželo zdravotnickou a lékařskou péči ve městě. S omezenými možnostmi děláme zdravotní politiku za stát,“ řekl při slavnostním zahájení provozu ordinace starosta Milan Rychtařík. Doplnil, že lékařku město podpoří tři sta tisíci korunami. Finanční částky jsou alokované pro všechny ambulantní specialisty. Pediatři mohou v případě otevření ordinace dosáhnout až na půl milionu korun, pomoc s vybavením ordinace nebo byt 3+1 v centru. Kampaň propagující pobídky pro lékaře město promuje ve zdravotnických titulech.

S nedostatkem lékařů se potýkají města po celé České republice. Zoufalý podstav je u pediatrů. Čím se podle MUDr. Aleny Táboříkové Louny od ostatních měst odlišují? „Louny se odlišují od ostatních měst, kde také chybí lékaři, v tom, že o tom nejenom mluví, ale skutečně něco dělají. Starosta Loun opravdu koná proto, aby do budoucna sem lékaře nalákal, a aby tady lékaři zůstali,“ řekla MUDr. Táboříková.  (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video