Žatecká synagoga je nominovaná na stavbu roku

2023-10-23 09:32:00

Celkem 38 nominací na tituly Stavba roku 2023 a dvě nominace na titul Zahraniční stavba roku 2023, byly představeny začátkem měsíce na slavnostním nominačním večeru v Dopravní hale Národního technického muzea v Praze. Mezi nimi také Rekonstrukce synagogy v Žatci. V letošním roce bylo do soutěže přihlášeno rekordních 110 staveb ze všech regionů České republiky.

Již tradičně je možné na webových stránkách www.stavbaroku.cz dát svůj hlas favorizované stavbě v hlasování veřejnosti, a to do čtvrtka 23. listopadu, kdy bude hlasování ukončeno a výsledky hlasování budou vyhlášeny následující den na slavnostním galavečeru v Rudolfinu v Praze. Žatečtí občané tak mají další příležitost ukázat, jak zdatní v online hlasování umí být.

Objekt žatecké synagogy byl postaven v roce 1872, následně v roce 1938 při křišťálové noci došlo k devastaci objektu, od konce války do roku 2006 probíhaly neodborné a nekoordinované opravy objektů. V roce 2013 byl objekt zakoupen současným majitelem Danielem Černým a od roku 2020 do 2022 byla provedena kompletní rekonstrukce.

(stavbaroku.cz, tz)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video