Doprava na statek pohořela, projel se jen jeden člověk

2023-10-20 06:31:00

Kadaň - Chtěli speciální linku, ale nejezdili v ní lidi. Tak ji zase zrušili.

V září začal jezdit mikrobus z Kadaně na statek Jezerka. Radnice ji zavedla na přání obyvatel města. Ti by rádi pravidelněji odebírali čerstvé mléko, sýry, vejce, med a další produkty z tamního samoobslužného kiosku, leckdy ale mají problémy se na místo dostat.

„Svezl se s ní jen jeden člověk za celý měsíc,“ konstatoval starosta Kadaně Jan Losenický s tím, že náklady dosáhly 4 500 korun. „Přitom jsme udělali poměrně velkou kampaň, aby se mezi lidi dostalo, že tuto atypickou linku zavádíme. Byl to navíc nápad, který vznikl zespoda,“ připomněl.

S přáním zavést dopravu na statek přišli lidé na pravidelných setkáních na sídlištích, kdy vedení města mluví s místními o tom, co je pálí. Statek je totiž zhruba dva kilometry od centra a veřejná doprava tam nejezdí. „Lidé si mysleli, že je zavedení linky dobrý nápad,“ poznamenal místostarosta Jan Vaic. „Nakonec ji ale nevyužívají. Proto teď apelujeme, aby ten kdo má auto, svezl i další zájemce,“ uvedl místostarosta. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video