Lenešice mají knihovnici Ústeckého kraje

Lucie Steklá 2023-10-23 18:06:00

Zdeňka Chovancová (zcela vpravo) byla oceněna titulem knihovnice Ústeckého kraje 2023. Porota ocenila prostředí a široké aktivity lenešické knihovny. Gratulujeme paní Chovancové. Druhé místo putovalo do regionu Teplicka Petře Medňanské z Obecní knihovny Novosedlice, třetí místo získala Eva Vokůrková, Místní knihovna Křesín, region Litoměřice.

 Dále komise navrhla speciální ocenění: za dlouholetou činnost v knihovně a inspirativní práci s malými čtenáři Antonii Tothové (druhá zleva) z Místní knihovny Blšany, region Žatec. Předání ocenění vítězům letošního 9. ročníku Knihovník Ústeckého kraje proběhlo v prostorách palácové vily C. H. Wolfruma v Knihově Ústeckého kraje.

V rámci slavnostního večera byly společně s předáním ocenění Knihovník Ústeckého kraje 2023 vyhlášeny výsledky regionálního knihovnického ocenění DRAK a pokřtěna nová publikace Bájná knihovna.

Cena je určena knihovnicím a knihovníkům ve veřejných knihovnách v obcích a městech s maximálním počtem pět tisíc obyvatel a s jedním pracovním úvazkem knihovníka/knihovníků a oceňována je jejich aktivní činnost, jíž rozvíjejí knihovnické a informační služby a podílejí se na zajištění kulturního života obce či města, kde knihovna působí. (lus), foto: Veronika Balcarová

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video