Překročil rychlost, s policisty nespolupracoval

Lucie Steklá 2023-10-24 10:12:00

Postoloprty - Dezinformátor Pavel Zítko z Kadaně překročil rychlost, zamkl se před policejní hlídkou v autě a nechtěl jim otevřít. Běžná kontrola na dálnici D7 u Postoloprt skon-čila rozbitým okénkem a vytažením muže z auta. A to v přímém přenosu na sociální sítě, neboť Zítko si zásah policistů natáčel. Hlavním důvodem k odepření kontroly ale nebyla jeho oblíbená hra na Československo a odmítání českých orgánů, díky které mu přispívá na živobytí řada lidí.

,,Tady cokoliv aplikovat zasahovat k tomu. Protože já jsem aplikoval článek 23. Já vám nerozumím a neslyším vás a vemte si 23 aktivace odporu,“ říká Zítko na záznamu, který končí ve chvíli, kdy policisté aktivují své zákonné možnosti, rozbijí okénko a známého dezinformátora vytáhnou z auta. ,,Jménem zákona vás vyzývám, vystupte si z vozidla. Jinak bude nutné použít donucovací prostředky a násilně otevřít váš vůz,“ říká na záznamu kolujícím po sociální síti opakovaně policista z prvosledové hlídky, kterou si na pomoc přivolali dopravní policisté. Poté následovalo rozbití okénka a policejní zásah.

Podle policejní mluvčí Ilony Gazdošové se jednalo o běžnou policejní kontrolu na dálnici D7, která je v místě, kde končí úsek dálnice D7 častá. ,,V rámci kontroly posádky bylo zjištěno, že se ve vozidle nachází osoba v pátrání. Na tohoto muže byl vydán od státního zástupce z Prahy 3 příkaz k zadržení,“ uvedla policejní mluvčí.

Policejní hlídky komunikovaly s řidičem zastaveného BMW hodinu a půl a snažily se jej přesvědčit, aby otevřel a vystoupil. Marně. ,,Proto byly provedeny policejní úkony k tomu, aby byla ta osoba zadržena a převezena na policejní stanici. Nyní v této věci probíhají další úkony k tomu, aby zadržený doputoval tam, kam má,“ doplnila Gazdošová.

Jen o několik dní později, ve čtvrtek 12. října, podal Zítko v Postoloprtech trestní oznámení. Stěžuje si v něm na údajně neoprávněný zákrok tamních policistů. ,,Podání trestního oznámení na policisty mohu potvrdit. Zabývat se jím bude oddělení vnitřní kontroly Policie ČR,“ uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová s tím, že k přezkoumání policejního zásahu poslouží jak kamerové záznamy samotného Zítka, tak záběry ze zařízení na uniformách policistů. (pet, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video