Napsali jste nám: Díky za Univerzitu třetího věku v Podbořanech

Alla Želinská 2023-10-27 12:20:00

Komu tedy děkuji? Hlavně vedoucí Infocentra Podbořany Haně Oktábcové, že se jí podařilo tento moderní typ vzdělávání dostat do našeho regionu.

Osobně se po celý život nebráním jakémukoliv vzdělávání, moc jsem si přála, vyzkoušet i tento typ. Ale vždy jsem četla, že probíhá v Lounech či Žatci.

Nyní jsme dostali možnost zúčastnit se této formy výuky i u nás na Podbořansku. Byla nabídnuta dvě témata. Cestování a Etika. Na první sezení se dostavilo 17 zájemců, což mně velmi potěšilo. Na zahájení semestru musí být totiž nejméně čtyři posluchači. To bylo k tématu Cestování. Na Etiku přišlo víc zájemců. Ale na další hodinu Cestování se účast kriticky snížila.

Kladu si tedy otázku, proč se tak stalo? Poplatek za semestr 400 Kč určitě nebyl příčinou, tedy snad přednáška nezaujala? Ne-řekla bych. Možná to byla jen zvědavost bez hlubšího zájmu.

Já osobně preferuji možnost provětrat své mozkové závity. Myslím, že je to pro naši generaci velmi nutné. Taky mám radost, že mám zase nové spolužáky. Kontakt s lidmi, kteří mají podobný zájem jako vy, je osvěžující. Pocítila jsem uspokojení nad svým prvním splněným testem. Trochu jako návrat do školních let. Netrpělivě proto očekávám, kolik studentů přijde na druhou přednášku Etiky v úterý. Doufám, že ti spolužáci vydrží, získané vědomosti využijí ve svůj prospěch, třeba jen při luštění křížovek, ale určitě nás všechny obohatí.

Přeji nám tedy trpělivost, vytrvalost a taky zdraví, což je v našem věku taky velmi důležité, abychom mohli řádně studovat.

Libuše Moravčíková, seniorka z Vroutku

Přednášky v rámci U3V se konají každé úterý, ob týden etika, cestování. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video