Částečný oddech pro řidiče, průtah průjezdný, centrum snad od poloviny listopadu

Lucie Steklá 2023-11-08 13:32:00

Louny - Úlevu pocítili minulý týden občané i řidiči. Skončilo omezení na hlavním tahu v ul. Osvoboditelů, omezení v ul. Pivovarské v blízkosti Mírového náměstí bohužel trvá. Odhadovaný termín zprůjezdnění Pivovarské ulice se nedodržel. Vzhledem ke stavu staré sítě pod povrchem se výkopové a další související práce protáhly. Přesný termín ukončení prací zatím určen nebyl. I tak je stanoven termín ukončení prací, a to na 15. listopadu.

,,Děkuji mistrovi SčVAK i dělníkům, kteří pracovali na havárii kanalizace v ul. Osvoboditelů. Komunikace s nimi byla výborná a i díky tomu se podařilo termín dodržet. Občanům děkuji, že to vydrželi,“ řekl místostarosta pro dopravu Pavel Csonka (SOCDEM). Městský úřad Louny pro řidiče vytvořil videoinstruktáž s objízdnými trasami, v ulici Poděbradova vznikl dočasný kruhový objezd, aby byla doprava plynulejší. Přesto se v ranních a odpoledních špičkách tvořily kolony. Řidiči supěli. ,,Město svou úlohu o dostatečné informovanosti zvládlo, dopravní značení bylo včas a viditelně umístěno, znovu jsme natočili video, kudy místo havárie objet. Havárie nám potvrdila, že jediný hlavní tah městem je již při současném provozu nedostačující. Proto uvažujeme nad možnostmi řešení do budoucna. Také jsme zachytili, že by řidiči ocenili dočasný kruhový objezd u gymplu jako stálý, zabýváme se tím. V exponovaných časech řidičům doporučuji využívat obchvat Loun,“ dodal Csonka.
Pivovarská ulice se otevře v úterý 31. října, po třech měsících. Práce v tomto úseku se protáhly. V posledních dnech probíhaly dokončovací práce. Původně město a SVS avizovaly, že práce potrvají do poloviny září, termín se posunul cca o měsíc a půl. ,,Práce se protáhly kvůli hloubce výkopů i kvůli letním akcím na náměstí. Kanalizace je ve velké hloubce, to protahuje čas potřebný na přepojení přípojek v ulici. Po celou dobu výstavby probíhala koordinace s městem, na Mírovém náměstí také probíhaly různé letní akce pro veřejnost a při nich se práce vždy přerušily. Toto přerušení také vedlo ke zpoždění v součtu asi o deset dní,“ uvedl mluvčí SČVKu Mario Böhme.
Větší dopravní komplikace, která nyní trápí  řidiče, je částečné omezení provozu směrem na Most. Na komunikaci probíhá frézování a oprava vozovky, provoz je řízen kyvadlově. (mim, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video