Vydejte se na přednášku o Gruzii, do přírody i na výstavu fotografií

Lucie Steklá 2023-11-08 14:12:00

Louny - Cestopisné promítání o Gruzii, komentovaná prohlídka ex-pozice fotografií a tradiční přírodovědná exkurze, v archeoskanzenu v Březnu košíkářský kurz a masopust. Na to vše zve v nejbližších dnech a týdnech lounské oblastní muzeum. Zhlédnout v jeho výstavních prostorách můžete také dvě výstavy, v závěru měsíce se chystá vernisáž vánoční výstavy.

Čtvrtek 9. listopadu bude patřit cestopisnému promítání – Gruzie. V zemi velké přibližně jako Česko najdeme majestátné hory Kavkazu i pobřeží Černého moře, všudypřítomné historické památky a vstřícné lidi. S botaničkou Bárou Čepelovou nahlédneme do západní části země. Přechod hor národního parku Borjomi, rozsáhlé skalní město Vardzia, jezero Tabatskuri, největší gruzínská jeskyně a trek oblastí Svanetie s typickými obrannými věžemi. Putování jen s batohem na zádech přineslo také častá a překvapivá setkání s gruzínskou pohostinností. Začátek v pět odpoledne.

Následující úterý se chystá komentovaná prohlídka expozice Ztracený svět na snímcích Karla Goszlera – Lounsko a turistika před 100 lety. Provázet vás bude od 17 hodin kurátor Martin Vostřel.

Na 20. muzejní exkurzi s přírodovědci – Geologické zajímavosti v okolí Korozluk, se můžete vydat v sobotu 18. listopadu. ,,Podíváme se na Křemencový vrch (procházka 4 km) a naleziště třetihorních sladkovodních vápenců s hojnými ulitami plžů. Pak se přesuneme k památné hrušni u Skršína a na naleziště aragonitů k Dobrčicím. Nebude chybět botanický komentář. Sraz v 9.30 na nouzové přistávací ploše na odbočce z Korozluk do Zaječic (50.47492N, 13.72370E). Předpokládaný konec kolem 14 hod. Akce se koná za každého počasí. Vstupné dobrovolné,“ zvou muzejníci.

Vernisáž vánoční výstavy betlémů ze sbírky rodiny Tlustých doplněná jesličkami od Václava Moravce se uskuteční v úterý 28. 11. od 17 hod. Zpestří ji Kateřina Štolová se svými žáky – zpěváky ze ZUŠ Louny. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video