4. brigáda rychlého nasazení v Žatci má nového velitele

Lucie Steklá 2023-11-10 14:13:00

V pátek 20. října proběhl slavnostní nástup k předání funkce velitele 4. brigády rychlého nasazení. Dosavadního velitele brigádního generála Jana Štěpánka střídá ve funkci plukovník gšt. Jiří Líbal. Náčelník generálního štábu Armáda České republiky generálporučík Karel Řehka poděkoval na žateckém náměstí generálu Štěpánkovi za jeho činnost ve funkci a novému veliteli popřál hodně štěstí a mnoho úspěchů.

 ,,Nový velitel brigády plk. gšt. Jiří Líbal přichází z Chrudimi, kde velel 43. výsadkový pluk, nicméně Žatec je mu blízký, jelikož v minulosti zastával funkci velitele 41. mechanizovaný prapor ,,gen.Josefa Malého“. Brigádní generál Jan Štěpánek odchází do funkce v rámci sil NATO,“ uvedli zástupci Armády České republiky. Součástí slavnostního nástupu bylo mimo jiné i připomenutí a modlitba za všechny padlé příslušníky 4. brn v průběhu 29 let existence brigády. foto: AČR, (ar, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video