Žatečtí otužilci se opět po roce vrhají do Ohře

Hedvika Mašková 2023-11-20 12:48:00

Se snižujícími se teplotami můžeme v řece Ohři vidět více a více plavců. Odstartovala totiž nová otužilecká sezóna. A v Žatci mají otužilci poměrně stabilní základnu, která čítá kolem patnácti lidí. K nim se ovšem mohou připojit i další odvážlivci.

,,Pokud chce někdo s otužováním začít a bojí se, rádi mu pomůžeme. Společné ponory provádíme dvakrát až třikrát týdně. Kdy a kde je možné dozvědět se na facebookové skupině Otužilci Žatec. Většinou se otužujeme v Ohři pod nově opraveným železničním mostem, ale jezdíme i ven, abychom to měli pestřejší,” říká Jaroslav Šuhajda (na fotografii první zprava), který se mimo skupinu otužuje denně.

Letos svůj první ponor v nové sezóně uskutečnili žatečtí otužilci už 3. září, kdy bylo ovšem počasí stále letní. I nyní podle jejich slov není voda ještě tolik studená. V rybníku kolem osmi stupňů a v řece okolo deseti stupňů.

Novým trendem v otužování jsou pak plavecké bójky, které jsou jistotou v případě svalové ztuhlosti. Mají i píšťalku, kterou si lze zavolat o pomoc.     

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video