Ohňostroj po akci na náměstí rušil lidi i sovy

Lucie Steklá 2023-11-14 06:59:35

Louny - ,,Je to nemilé, ale i takto může dopadnout dobrý skutek. Věříme, že se vše v klidu vyřeší,“ uvádějí organizátoři akce Halloween na lounském náměstí během předminulého víkendu z Kiwanis klubu Luna Louny. Reagovali tak na ohňostroj, který akci zakončil, ale lidem připadal velice hlučný. Omluvu pořadatele za hlučný a rušivý ohňostroj rozeslala lounská radnice omluvu ve středu 1. listopadu. Město prý konání ohňostroje nepovolilo, úřad o něm ale s předstihem věděl a na místo vyslal strážníky, aby dohlíželi na bezpečnost.


V reakci na podněty některých občanů, kteří se cítili být nedělním ohňostrojem vyrušeni z klidu, vyzvalo město Louny organizátora Lampionového Halloweenu, aby nepříjemnou záležitost vysvětlil, protože město akci ne-pořádalo. ,,Zdůrazňuji, že město Louny nebylo organizátorem ani pořadatelem této dlouholeté akce, která ne-pochybně je oblíbená nejen pro svou dobročinnost. Faktem ale je, že vlastník pozemku Město Louny nedal písemný souhlas s odpalem pyrotechniky na svém pozemku, což organizátor bohužel opominul,“ uvádí mluvčí rad-nice Marcel Mihalik.

Povinností města je zajišťovat komfort pro všechny občany města. Šíření rázových vln k této pohodě v době konání halloweenské akce u loutkového divadla nepřispělo. ,,V uvedené lokali-tě s námi žije a celý prostor sdílí i ně-kolik druhů sov. Těmto nočním ptákům se v okolí loutkového divadla opravdu z mnoha důvodů líbí a daří. Sovy významným způsobem regulují populaci hlodavců a holubů ve městě. Odpalování pyrotechniky nepřispívá ke zdravému rozvoji populace těchto užitečných a populárních ptáků,“ říká tajemník úřadu Michael Straka.

Organizátor se veřejnosti omlouvá. ,,Pokud občany rušil náš ohňostroj, pak se velice omlouváme za nepříjemnosti. Je to velká škoda, letos se na ohňostroj přišlo podívat více jak tisíc lidí. Zároveň jsme díky těmto návštěvníkům během naší dobročinné akce byli schopni vybrat krásnou částku na pomoc dvěma potřebným obyvatelům Loun. Tímto přijměte naší omluvu. V budoucnu odstraníme nedostatky a budeme doufat, že na nás nezanevřete,“ vzkazuje Šárka Everettová z Kiwanis klubu Luna Louny.

Ohňostroj je každým rokem součástí zakončení Halloweenu. Výtěžek z této akce pravidelně organizátoři věnují na dobré účely. Letos se podařilo vybrat krásných 26 tisíc korun. (lus, mim) 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video