Z Kadaně do Prahy vás sveze víc autobusů

2023-11-26 10:54:00

Kadaň - Dostat se z Kadaně do Prahy autobusem bude jednodušší. Od 10. prosince pojedou spoje mnohem častěji než dosud. Rozjíždí se totiž nová přímá linka do hlavního města, jezdit bude nejen v pracovní dny, ale i o víkendu.

Po častějším přímém spojení s Prahou volali lidé z Kadaně a okolí dlouhodobě. Nová linka byla zřízena díky domluvené spolupráci čtyř krajů. Na spoji, který začne jezdit od celorepublikové změny jízdních řádů, se tak podílí také Ústecký kraj. „Od 10. prosince se mohou lidé těšit na novou autobusovou linku číslo 415, která je pohodlně a bez zbytečného čekání dopraví z Kadaně přes Žatec až do pražského Zličína. A to nejen ve všední dny, ale i o víkendech,“ informovala kadaňská radnice.

Lidé, kteří z Kadaně dojíždí do hlavního města autobusem za prací, nebo ti, kteří tam rádi vyráží za kulturou nebo na výlety, budou mít nově mnohem větší výběr spojů. Dosud jezdily přímo do Prahy každý den jen dva spoje, o víkendu se přidával jeden další.

„V pracovní dny bude směřovat do Prahy deset spojů a čtyři spoje budou k dispozici o víkendu. Z Prahy do Kadaně pak ve všední dny pojede osm spojů a o víkendu tři spoje,“ uvedla k nové lince radnice.

Nová linka nebude rychlíková, autobusy budou po cestě poměrně často zastavovat. Proto se do financování zapojili i jiné kraje. Linka už dříve jezdila do Žatce, nyní se prodlouží.

Z Kadaně na Zličín má cesta trvat zhruba dvě a půl hodiny. Z Kadaně by měl první spoj vyjíždět ve 4.41, poslední pak těsně před 19. hodinou. Z Prahy do Kadaně první autobus pojede v 6.45, poslední v 17.45 hodin.

Provoz na lince zajistí tři dopravci, podílet se budou Umbrella, ČSAD Česká Lípa a Transdev Střední Čechy.

Na cestující by měly čekat také poměrně příznivé ceny jízdenek, právě proto, že linku budou spolufinancovat také kraje. „Přímé spojení do Prahy bude od změny jízdních řádů v prosinci historicky nejlepší, jaké Kadaň kdy zažila,“ vítá kadaňská radnice.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video