Vydával se za policistu, ukradl 1,5 milionu

Redakce 2023-12-05 06:31:00

CHOMUTOVSKO - Chomutovští kriminalisté dostali za mříže muže, který měl bezmála 80letého seniora připravit o peníze a další věci v hodnotě téměř 1,5 milionu korun.

Okradený Chomutovan se na policii obrátil, když zjistil, že mu doma chybí trezor. V něm měl uschovanou finanční hotovost ve výši 1,3 milionu korun, několik tisíc euro, zlato a další věci.

Podle informací zjištěných policisty se neznámý pachatel na čin připravoval. V panelovém domě, kde senior bydlí, byl totiž pár dní předem na „obhlídce“ v doprovodu dalšího, zatím neznámého muže. Oba byli oblečeni tak, aby vypadali jako policisté, za které se také vydávali. Pod smyšlenou záminkou se na důchodce vyptávali sousedů. O pár dní později se do paneláku vrátil pouze jeden z nich, opět v přestrojení za policistu. Tentokrát se pomocí vymyšleného důvodu vetřel přímo do bytu seniora, jehož přesvědčil, že je policistou. Poté s ním diskutoval a v průběhu „návštěvy“ využil jeho nepozornosti, sebral trezor se zmíněnými věcmi a urychleně byt opustil.

Kriminalisté provedli rozsáhlé šetření. Zajištěním a vyhodnocením množství stop a operativní činností se jim podařilo získat poznatky, které směřovaly k osobě podezřelého, 44letého muže. Po vyhodnocení všech informací, které nasvědčovaly, že skutku se pravděpodobně dopustil právě tento recidivista. Dotyčného se jim podařilo následně vypátrat a zadržet v Praze, kde také provedli domovní prohlídku a získali tak další důkazy. Nedaleko místa krádeže se policistům podařilo nalézt i odcizený trezor, samozřejmě již vypáčený a prázdný.

Vyšetřovatel zadrženého muže, který byl před rokem propuštěn z vězení, obvinil ze spáchání zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody a přisvojení pravomoci úřadu. Hrozí mu osm let. (r)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video