Nádob na posypovou sůl bude v ulicích města Žatce více

Hedvika Mašková 2023-12-15 13:16:00

I když přišla v tomto týdnu obleva, v týdnech minulých bylo v ulicích města zapotřebí posypové soli. Tu využívají k údržbě chodníků především pracovníci Technické správy města Žatce, ale v případě potřeby je tu i pro místní obyvatele. Z důvodu probíhající rekonstrukce v ulici Karla IV. se posypové soli nedostávalo jedné z našich čtenářek, která bydlí v ulici Masarykova. Po telefonickém rozhovoru s jednatelem žatecké technické správy Andrejem Grežem bylo ale vše napraveno, zároveň jsme se dozvěděli další informace.

,,Aktuálně se v ulicích města Žatce nachází devadesát nádob na posypovou sůl. A v příštím měsících jich ještě dalších třicet přibyde,” prozradil nám Andrej Grežo a dodal: ,,Posypová sůl se do nádob v zimních měsících doplňuje s ohledem na počasí pravidelně. Co se týče nádoby v ulici Masarykova, je možné, že posypová sůl se nedoplnila z důvodu nemožnosti kvůli probíhající opravě přiléhající vozovky.”

Posypová sůl je nejpoužívanější ochranou chodníků a venkovních prostor proti náledí. Minulé týdny, kdy i denní venkovní teploty nevystoupaly do plusových hodnot, se ukázalo, že je nejen zájem o tento materiál, ale také o samotné nádoby, v nichž se v ulicích města skladuje. Technická správa města Žatec minulé úterý například zjistila, že jedna z nich byla v ulici Purkyněho odcizena.  

Foto: TSM Žatec

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video