FOTOGALERIE: Každoroční tradice ve školce - vánoční tvoření s rodiči

Alla Želinská 2023-12-12 10:00:00

Jako každým rokem proběhlo ještě před zahájením adventu v žatecké Mateřské škole U Jezu vánoční tvoření pro rodiče a děti.

„Je to pro nás už taková každoroční vánoční tradice. Do školky přijdou rodiče a společně se svými dětičky si vytvoří nějakou vánoční dekoraci a tu si pak mohou odnést domu. Je to krásný, společný předvánoční čas,“ popsala učitelka Jana Gargošová ze třídy Berušek, odkud pochází tento snímek. Tvoření proběhlo ve všech třídách, většinou se paní učitelky inspirují z internetu, vlastní fantazií a také z předchozích let, například svícínky z obyčejných zavařovacích sklenic jsou velmi oblíbené. „Rodičům a dětem pomáháme, když je potřeba, ale většinou to zvládnou sami, máme totiž velmi šikovné rodiče a dětičky. Mají vždy od nás připravené předlohy, k tomu vše potřebné a podle toho tvoří. Spousta rodičů si třeba svůj výrobek ještě nějak vylepší a zapojí i svou fantazii,“ vypráví Jana spolu s kolegyní Lenkou Pichnarčíkovou. Do konce roku je čekají ještě vánoční besídky pro rodiče. Každá třída si s dětmi připraví program, písničky, básničky, tanečky a také malý dárek s přáníčkem. Dárečky a přáníčka vyrábějí samy děti a po besídce předávají vše rodičům. No a pak už následuje společné posezení a k tomu něco dobrého.

Krásný adventní čas přejeme všem dětem i dospělým! 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video