Chomutov zavírá vánoční trhy v parku, kvůli střelbě v Praze

Redakce 2023-12-22 13:30:00

Chomutov – Tragická událost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy má vliv i na Chomutov. Město uzavírá vánoční trhy v Městském parku a ruší všechny akce, které byly naplánované na 22. i na 23. prosince tohoto roku.

Pietním místem pro vyjádření soustrasti rodinám obětí bude Sloup Nejsvětější Trojice na náměstí 1. máje.

Také město Chomutov zasáhla tragická zpráva o událostech na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Tímto by město chtělo vyjádřit upřímnou soustrast rodinám a přátelům obětí této srdce rvoucí události. „Všichni tady jsme myšlenkami s rodinami obětí tragédie v hlavním městě Praze. Na chomutovské radnici bude z rozhodnutí vedení města vlát státní vlajka na půl žerdi. Touto zprávou chceme také ukončit všechny kulturní či sportovní akce, které připadají na pátek 22. prosince a na sobotu 23. prosince. Během státního smutku budeme rádi, když s námi občané navštíví pietní místo u Trojičního sloupu na náměstí 1. máje,“ řekl Marek Hrabáč, primátor města Chomutova.

Uzavření vánočních trhů v Městském parku je také realizováno z důvodů nepříznivých povětrnostních podmínek, které můžou ohrozit jeho návštěvníky. „V areálu na Zadních Vinohradech dnes spadl ozdobený vánoční strom. V těchto situacích nechceme nic podcenit, a tak jsme učinili rozhodnutí, že vánoční park i Ledovou arénu bude nejlepší uzavřít z důvodu bezpečnosti, a to s okamžitou platností od dnešního dne 22. prosince. Prosíme také o zvýšenou opatrnost při pohybu ve městě či právě v parku vzhledem k stále sílícímu větru,“ okomentoval Milan Märc, náměstek primátora města.

Město doporučuje také všem soukromým subjektům, aby řádně zvážily konání jakékoli sportovní či kulturní události na území města Chomutova a v jeho okolí. 

Foto: Město Chomutov 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video