Zadarmo na žatecké koupaliště? Nesmysl!

Veronika Salášková 2012-08-16 00:57:00

Žatec – Hned z několika různých stran se k nám v minulém týdnu do redakce donesla senzační zpráva, kterou si Žatečané mezi sebou šeptají. Místní Romové podle ní mají dostávat volné vstupenky na žatecké koupaliště jako formu sociální pomoci pro sociálně slabé, jako pomoc pro ty v hmotné nouzi.

„Volné vstupné pro Romy, permanentky pro Romy, slevy pro Romy, ano, také jsem to slyšel v mnoha variantách,“ reagoval na náš dotaz vedoucí sociálního odboru žateckého městského úřadu Petr Antoni. „Je to samozřejmě nesmysl, náš odbor už žádné dávky ani poukázky pro sociálně slabé neposkytuje. To je všechno na úřadu práce, ani tam, ani jinde Romům nic takového nedávají,“ dodal Antoni. Slevu by, jak vysvětlil, muselo dávat město, které určuje pravidla a výši vstupného. Podle jeho slov tato zdařilá a rychle se šířící fáma zbytečně zhoršuje už tak vyhrocenou náladu proti Romům.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video