Jirkov draží auta, která strašila v ulicích

Redakce 2024-01-21 11:45:00

Jirkov - Město Jirkov připravilo na 20. února historicky první dražbu vozidel. Je v ní pět osobních aut, která byla odtažena kvůli více než šest měsíců propadlé technické kontrole. Jejich provozovatelé si je v zákonné lhůtě nevyzvedli.

K mání tak budou starší auta, například jetý Citroën, Daewoo Lanos, Renault Megan, Škoda Octavia a Škoda Felicie. Nejnižší podání začíná na často na 2 500 korunách za auto.

K vozům nejsou klíče, jsou nepojízdné a bez technického průkazu. Dražby povolil Silniční správní úřad a provádí je Exekutorský úřad. Dražební vyhlášky k jednotlivým vozům jsou zveřejněny na elektronické úřední desce.

Pokud vás dražba nějakého vozu zaujala, dají se prohlédnout na dražebním portálu a www.exdrazby.cz. Pokud je pro vás web novinkou, je nutné se zaregistrovat a prokázat svou totožnos. Doporučuje se zvolit možnost ověření dokumentu o totožnosti na podatelně městského úřadu nebo na poště, a následně zkonvertovaný dokument vložit přímo na svůj profil. Tak budete moci po dobu platnosti ověření totožnosti, tj. šest měsíců, dražit i jiné movité či nemovité věci na tomto portálu. Vytvořený profil a ověřenou totožnost musíte mít do zahájení aukce, tj. 20. února. Jinak se jí nebudete moci účastnit.

Jak budou dražby probíhat, je podrobně uvedeno v dražebních vyhláškách jednotlivých vozů, které jsou, jak již bylo zmíněno. V této dražební vyhlášce naleznete i informaci, že 19. února od 14:30 do 16:00 bude možné si vozidla fyzicky prohlédnout. Sraz je ve 14:30 před areálem Krušnohorských služeb na adrese: Březenec 704, Jirkov.

Pokud vydražíte vozidlo svou nejvyšší nabídkou, kterou následně zaplatíte, obdržíte od exekutora doklad o zaplacení a usnesení, s nímž na vás přecházejí vlastnická práva, a auto si můžete odvézt. Nutností je i jeho následný přepis.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video