Mateřské centrum v Žatci končí, Sedmikráska ale pokračuje dál!

Alla Želinská 2024-01-18 09:52:00

Po 15 letech existence žatecká Sedmikráska nyní dozná velké změny. Její zakladatelky se rozhodly rozloučit se s místem, kde se zrodila celá Sedmikráska – Mateřským centrem. „Velká Sedmikráska“ s volnou hernou, kde probíhaly oslavy, kroužky, aktivity pod hlavičkou MC Sedmikráska tedy končí, na jejím místě ovšem nově najdete Hernu Medulku.

Pro zakladatelky Sedmikrásky Žatec bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, pomohla jim vidina toho, že prostory a myšlenku svěří do dobrých rukou. Podle reakcí rodičů je jasné, že takové místo by v Žatci velice chybělo, proto se původní Mateřské centrum přemění v Hernu Medulku, kterou povede Monika Henlínová, která byla v týmu sloužících maminek, lektorek již od roku 2014.

„Bylo to opravdu náročné rozhodnutí, které nás stálo několik bezesných nocí. Mateřské centrum byl počátek všeho, doteď si ještě vybavíme tu dřinu, těžké začátky s malým synem na rukou. Ale zároveň jsme pyšné, kam se celá Sedmikráska za těch 15 let posunula. Dnes to není 'jen' herna pro děti nebo místo, kam chodí děti s rodiči na zájmové kroužky. Máme 4 dětské skupiny, kreativní dílnu, věnujeme se nejen dětem, ale také seniorům a osobnímu rozvoji. Už dávno nejsme jen 'mateřské centrum na náměstí'. A i to byl možná jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli posunout dál, abychom měli ještě prostor poporůst,” předává myšlenku zakladatelka, předsedkyně Sedmikrásky Michaela Hradcová.

Za posledních několik let se Sedmikráska posouvala raketovým tempem. Dětské skupiny rostly jako houby po dešti, Kreativní dílna včetně obchůdku s bytovými doplňky organizátorkám zaměstnávala nejen hlavu, ale i ruce, a kapacita pro rozvoj Mateřského centra docházela. „A tak jsme učinili doposud asi největší rozhodnutí – přenechat prostory na Náměstí Svobody v Žatci někomu jinému. Někomu, kdo bude mít novou energii a chuť tohle neobyčejné místo rozvíjet dál. A moc jsme neváhali. Monika strávila v Sedmikrásce 9 let, dalo by se říci, že jí je Mateřské centrum druhým domovem. A nám vlastně spadl kámen ze srdce, když naši nabídku přijala a rozhodla se pro rodiny ze Žatce vytvořit opět prostor pro hru, setkávání a zájmové aktivity,“ pokračuje Míša Hradcová.

Jí a dalším vedoucím členkám Sedmikrásky Žatec tak vznikl prostor pro posun zase trochu jiným směrem. Tento rok se spolek chce zaměřit na rozvoj dětských skupin, vzdělávání týmu, plánuje se zaměřit na svůj projekt „Šťastná rodina”, díky kterému zájemcům přinese nejrůznější přednášky, ať už na téma výchova dětí, zdravý životní styl nebo seberozvoj.

„Čeká nás menší rekonstrukce Kreativní dílny, kde bude více času na oblíbené workshopy. Budeme moc rádi, když nás budete sledovat a půjdeme společnou cestou i nadále.

Monice i Medulce držíme palce, doufáme, že jí herna přinese spoustu radosti a úsměvů spokojených dětí i rodičů. A vám všem, kteří byli součástí herny, kroužků, táborů a jiných aktivit Mateřského centra ze srdce děkujeme za přízeň. Vy všichni jste Sedmikráska,“ vzkázala Michaela Hradcová.

Monika již chystá nové aktivity, o nichž se můžete dozvědět na FB Herna Medulka. „Děkuji Sedmikrásce za ty skvělé roky, zkušenosti, důvěru, radost. Naše kroky se sice rozdělují, ale srdce zůstávají a věřím, že se budeme nadále potkávat a budeme si oporou,“ je si jistá Monika Henlínová.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video