Během týdne policisté pátrali po dvou ženách

Lucie Steklá 2024-01-28 13:02:34

Obě se našly v pořádku, jedna ,,zabloudila” až do Děčína. Po dvou ženách na konci loňského a začátku letošního roku pátrali lounští policisté. Před koncem roku hledali nemocnou ženu, schizofreničku, po roce novém ženu, která odešla během oslav silvestra, ale domů nedorazila. Obě se v pořádku našly i díky přispění veřejnosti.


,,Pětatřicetiletou schizofreničku se podařilo vypátrat za výrazného přispění veřejnosti a pátrací relace. Lounští policisté po ženě vyhlásili pátrání na základě podnětu zdravotnického zařízení, ze kterého odešla. Děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání,“ řekl Jakub Mareš z oddělení tisku a prevence Ústeckého kraje.

Pátrání po nemocné ženě bylo uveřejněno 29. prosince loňského roku ve zpravodajství Policie České republiky i s fotografií a díky pomoci veřejnosti se tato informace dostala k té správné osobě. Dotyčná zavolala na linku 158 a sdělila, že osoba odpovídající popisu ženy, kterou dnes ráno viděla v pátrací relaci, se nyní nachází před budovou vlakového nádraží v Děčíně. ,,Po vypátrání se děčínští policisté pokusili schizofreničku ztotožnit. Ta opakovaně uváděla ke své osobě nepravdivé informace, proto následovalo předvedení na děčínskou služebnu policie a tam se šetřením potvrdilo, že se jedná o hledanou ženu. Díky včasnému vypátrání již nehrozilo nebezpečí ani hledané, tak veřejnosti. Následoval převoz do zdravotnického zařízení na Lounsku,“ dodal k případu se šťastným koncem J. Mareš.

Po ženě z Postoloprtska pátrali policisté za pár dní, hned začátkem roku 2024. Lounští policisté po dvaačtyřicetileté ženě pátrali od 3. ledna. Viděna byla naposledy na cestě od své dcery, domů již nedorazila. To mělo být o silvestrovské noci. ,,Má hubenou postavu, modré oči, obarvené vlasy a jizvu na levé tváři,“ zveřejnili popis ženy policisté.

Žena se měla v té době pohybovat na Postoloprtsku. Podle informací od rodiny byla žena naposledy viděna v Postoloprtech, údajně byla v Hospůdce Ředkvička. Ztratit se měla v průběhu Silvestra. Pátrání netrvalo dlouho, hned druhý den po vyhlášení pátrání se žena našla. ,, Dnešního dne v odpoledních hodinách byla žena vypátrána. Je v pořádku. Děkujeme všem za spolupráci,“ uvedl J. Mareš. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video