Řeznictví–uzenářství MasoJiko v Ruské ulici drží tradici a láká i na místní speciality

Redakce 2024-01-31 12:36:43

Chomutov - V ulici, která vede z náměstí 1. máje, funguje řeznictví již dlouhé roky. Určitě už jste šli kolem a možná jste něco z řeznictví v Ruské ulici ochutnali.

Nynější obchod patří do sítě řeznictví- uzenářství MasoJiko, které se chlubí třicetiletou tradicí. Bylo založeno v roce 1994 panem Kozojedem. V Ruské ulici působí od roku 2018, ale na místě bylo řeznictví už před nimi. „Tehdejší provozovatel skončil a my jsme chtěli zachovat tradici zdejšího řeznictví, proto jsme prodejnu převzali,“ popisuje začátek M. Vaněčková, manažerka prodejen pro severní Čechy.

Od předchozího řezníka převzali i některé regionální receptury, podle kterých vyrábějí třeba voňavý Krušnohorský špek a Šebestiánské šrůtky, které se udí na speciálním dřevě dlouhým uzením . Jak upřesňuje manažerka, jsou to velice oblíbené speciality.

V prodejně v Ruské ulici nakoupíte také čerstvé maso. „Prodáváme chlazené maso, které dodáváme na prodejnu každý den. Máme prověřené dodavatele, od kterých bereme dlouhá léta a máme zaručenou vysokou kvalitu masa,“ popisuje manažerka. Nabízejí široký sortiment kuřecího, krůtího, hovězího i vepřového masa, včetně drobů. Nabídka je opravdu velká a každý se vybere to své.

Jak už od dobrého řeznictví čekáte, je na výběr i široký sortiment uzenin. Ty si MasoJiko vyrábí ve vlastní uzenářské výrobě. Používají tradiční receptury a tím zaručují vždy výbornou chuť a kvalitu. Na dračku jdou šunky nejvyšší jakosti, šťavnaté párky, voňavé klobásky a uzené speciality. Snadno seženete i zabijačkové pochoutky.

Koho by honila mlsná, když půjde kolem, může si zakousnout hned něco z teplého pultu. Například sekanou, bůček, žebírka či masovou směs. Usměvavé prodavačky za pultem nabízejí každý den jiný druh polévky. A aby to nebylo jenom o mase, můžete si nechat přibalit kus sýra nebo něco ze široké nabídky pečiva, případně si dát výborný sladký koláček nebo domácí buchtu. Pravidelné jsou i mimořádné akce, které nabízejí zajímavé ceny, jsou každý týden od čtvrtku do soboty.

Po dobu, co jsme v řeznictví na návštěvě, střídají se u pultu zákazníci a nakupují. Řeznictví MasoJiko v Ruské ulici má otevřeno ve všední dny od 7.30 do 17 hodin, v sobotu pak od 8 do 12 hodin. Tohle řeznictví je určitě důvod, proč se v Ruské ulici zastavit a nakoupit kvalitní maso a výborné uzenářské výrobky. 


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video