Akvapark: Černá díra na peníze

Redakce 2024-02-13 07:42:00

Chomutov - Podlahy, fasáda, teď střecha. Chomutovský Aquasvět bude stát město další miliony korun.

Začalo to jako velká sláva, ale z akvaparku na Vinohradech se stává čím dál větší ostuda. Město musí do objektu nasypat další peníze. A mezitím městské lázně, které kvůli akvaparku zavřely, už přes deset let zejí prázdnotou.

Aktuálně dodělávají dělníci fasádu na budově. Kvůli vlhkosti se totiž odfukovala, odlétávala a objekt nevypadal zvenku dobře. Nový obal má mít "profukovací" škvíru, která si s vlhostí snad poradí.

Fasáda je ale jen jedna z dalších prací, co se musí na objektu udělat. „Zcela bezpečně to není poslední investice. Teď řešíme fasádu, která se loupala, a po fasádě půjdeme na střechu,“ potvrdil primátor Chomutova Marek Hrabáč (ANO). „Je to nekončící příběh, který nás bude pronásledovat ještě minimálně tři roky. Jsme z toho nešťastní, ale nemůžeme Aquasvět nechat ležet ladem, využívají ho lidé z Chomutova, ale i Loun či Mostu,“ uvedl primátor na tiskové konferenci.

Bazén je přitom otevřený pouhých dvanáct let. Už při stavbě ale měl problémy, kdy se propadal střecha. Následovalo několik závad, které město ale tehdy včas neřešilo a nereklamovalo. Nyní všechno město platí ze svého rozpočtu.

Naposledy musel být akvasvět dokonce uzavřen na skoro devět měsíců. Dělníci musely vyrubat betonové podlahy, protože při stavbě dodavatelská firma odflákla hydroizolace. Přišlo se na to, až když vlhkost vzlínala do stěn a opadávaly dlaždičky. „Když se ale odkryla podlaha, která měla mít trojí izolaci, zjistilo se, že tam žádná není,“ nastínil primátor. „Za mě to tedy bylo skutečně mizerně postavené,“ konstatuje.

Další na řadě bude investice do střechy. Sondami se zjistilo, že izolace byla plná vody. Vlhkost je dlouhodobý problém stavby. Město se už dříve nechalo slyšet, že zvažuje žalobu na firmu, která centrum postavila, i společnost dozorující stavbu. Ta už však neexistuje.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video