Ještě se nezadařilo. Na dostavbu následné péče se vypisuje další tendr

Hedvika Mašková 2024-02-16 13:09:00

V areálu Nemocnice Žatec se plánují investice za miliardy korun, které vycházejí z generelu rozvoje vytvořeného až do roku 2040. Kromě výstavby urgentního příjmu by měla být zrekonstruována a dostavěna rovněž budova následné péče. Výhledově se počítá také se stavbou nových pavilonů či Alzheimer centra. Veřejnou zakázku, jejímž předmětem je zhotovení projektové dokumentace ve věci rekonstrukce a dostavby jedné z budov žatecké nemocnice, vypsalo město už potřetí. Termín odevzdání nabídek je tentokrát do konce února.

,,Tendr se podruhé otočil kvůli vysoké nabídkové ceně. Poprvé kvůli rozporům s vítězem,“ vysvětlil, proč je veřejná soutěž vyhlášena již potřetí, starosta města Žatce Radim Laibl.

Vysoutěžený zhotovitel by měl provést projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí, pro stavební povolení, pro provedení stavby a výběr zhotovitele stavby a projektovou dokumentaci pro dodávku a instalaci interiérového vybavení. Předmětem této veřejné zakázky je rovněž provedení související inženýrské činnosti, autorského dozoru a dalších činností.

Dostavba budovy následné péče, č. p. 1181, v níž se nachází také sociální lůžka či dobrovolná péče, je navržena jako třípodlažní objekt. První podlaží je kompletně určeno pro pracoviště lékařů a zázemí, druhé a třetí podlaží jako lůžková část. Každé podlaží dostavby je propojené se stávající budovou komunikačními chodbami. Vertikální komunikace napříč budovou je navržena lůžkovým výtahem a schodištěm. Ze třetího podlaží je navrženo propojení do stávajícího podkrovního prostoru. Objekt bude nepodsklepený. Technická infrastruktura bude napojena na areálové rozvody nemocnice. Rekonstrukce objektu sestává z kompletní výměny rozvodů všech instalací, doplnění nuceného větrání, výměny všech povrchů, oken a dveří. Stávající nákladní výtah bude demontován a nahrazen lůžkovým výtahem propojujícím vertikálně všechna podlaží včetně stávajícího podkroví. Prostor podkroví je případně využitelný jako rozšíření lůžkové části následné péče.

Objekt urgentního příjmu by měl být tvarem jednoduchý kvádr se zastřešením prostoru příjezdu sanitek a příchodu pacientů. Jednopodlažní, nepodsklepený. Na střeše objektu je umístěna vzduchotechnika pro urgentní příjem a pro operační sál a zázemí v navazující části budovy nemocnice. Komunikace pro příjezd sanitek a příchod pacientů bude zvýšena rampami.

Předpokládané investiční náklady stavby realizované na základě zpracované projektové dokumentace jsou 200 milionů korun bez DPH.

Studie: Město ŽATEC

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video