Zlatý kříž za 120 darů krve putoval i do Podbořan

Alla Želinská 2024-02-14 07:20:00

Jeden Zlatý kříž II. třídy, tři zlaté medaile, sedm stříbrných a osm bronzových medailí prof. Jana Janského. Tolik ocenění se dostalo v závěru loňského roku dárcům krve z Podbořanska.

Mezi těmi, kdo docházejí pravidelně do Transfuzních odběrových center v Kadani a v Žatci darovat krev a krevní plazmu, jsou i dárci z Podbořanska. Také oni v Kadani převzali svá zasloužená ocenění.

V Kulturním domě Střelnice vedoucí oddělení klinické hematologie, biologie a imunologie Ondřej Hejnar jménem celého své-ho týmu všem dárcům poděkoval za jejich neocenitelný přínos.

Dárci byli oceněni plaketami podle počtu odběrů. Bronzové medaile za 10 odběrů dostalo 22 dárců, stříbrné medaile za 20 odběrů získalo 18 dárců a zlaté medaile za 40 odběrů získalo 24 dárců. Zlaté kříže udělily zástupkyně Českého červeného kříže celkem 25 bezpříspěvkovým dárcům krve.

Velké poděkování patřilo také dárcům nad 65 let a těm, kteří ze zdravotních důvodů již nemohou krev darovat.

Zlatý kříž II. třídy za 120 odběrů obdržel dlouholetý dárce Josef Müller z Podbořan.

Zlatá medaile prof. Jana Janského za 40 odběrů patří těmto dárcům krve: Jaroslava Heská, Rostislav Heský a Tomáš Reininger – všichni z Kryr.

Stříbrnou medaili prof. Jana Janského za 20 odběrů získali Irena Síčová z Podlesic, Aleš Jedlička z Hluban, Radek Kugler z Podbořan, Martin Procházka z Lubence, Petra Krajcová z Kryr, Petr Andrle z Očihova a Jiří Franc z Letova.

Bronzová medaile prof. Jana Janského za 10 odběrů putovala k těmto dobrovolným dárcům: Monika Ambrová, Petr Lorenc z Vroutku, Ondřej Chaloupecký z Lubence, Lenka Balínová, Anna Maršíková z Podbořan, Pavel Lenc z Vidhostic, Michaela Andrlová z Očihova a Alena Štanclová z Lubence.

„Všem dárcům ještě jednou děkujeme za to, že darují krev. Velmi si toho vážíme,“ shrnula Lenka Vacková, ředitelka OS ČČK v Lounech, která se o i o „naše“ dárce stará.   

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video