Poslední mise podbořanských oktavánů se vydařila

Alla Želinská 2024-02-15 09:38:00

„Matka třídní” maturantům drží palce!

Oktaváni podbořanského gymnázia byli v pátek 26. ledna ošerpováni na maturanty 2024 na svém maturitním plese v Národním domě v Podbořanech. Ples pojali jako agentskou misi, při níž zachraňovali kultovní meč školy, kterým jsou každý rok pasování septimáni na oktavány. Před plesem studenti natočili napínavé video – v příběhu došlo k odcizení vzácné školní relikvie a v roli agentů pátrajících po meči se představili budoucí maturanti. Své agentské poslání zakončili předtančením, které zahájilo slavnostní ples. Meč získala zpět do rukou třídní Romana Havrdová, zostřený dohled nad školní památkou pak přebrali členové Karate Jutsu Kryry a předvedli originální karate show pod vedením Luboše Prágera a Martina Ausbuhera. Následovala slavnostní polonéza maturantů a šerpování.

Ples tradičně moderoval Marek Folda, absolvent podbořanského gymnázia, a skvěle hrála kapela H3K. Během večera ještě proběhla volba královny a krále plesu, dražba divočáka a dvou fotografií na plátně od „Matky třídní“, vše zakončili studenti půlnočním překvapením.

„Byl to úžasný večer, vše klapalo, bavili jsme se i při organizačních povinnostech. Maturanti jsou skvělí, je jich letos devět, ale jen sedm statečných organizovalo ples, příští rok už bude maturitní ples organizovat přes dvacet studentů. Chtěla bych poděkovat za pomoc všem rodičům, pedagogům, naší škole za pomoc s občerstvením, mnohým sponzorům za finanční pomoc i dary do tomboly, která byla opravdu bohatá, také děkuji za podporu Městu Podbořany. Děkuji mým kamarádkám Katce Soldátkové, která s námi připravila předtančení, a Janě Šindelářové, která nás nafotila do maturitních novin, ty graficky upravil Erik Šindelář. Teď už budeme pevně držet palce, ať studenti uspějí u maturity a dostanou se na školy, které si vybrali,“ zhodnotila ples a poděkovala třídní učitelka Romana Havrdová.

V septimě Gymnázia Podbořany je přes 20 studentů. Ve třídě oktávy někteří žáci odešli z kvarty a někteří pak v průběhu vyššího gymnázia, byl to ještě slabší ročník, teď už přišly silnější. Přejeme všem úspěšné zvládnutí první zkoušky dospělosti! 

(rh, jk, až)

Foto: Martin Koňák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video