Staročeské máje Vroutek mají kompletní kroje

Alla Želinská 2024-02-16 09:20:00

Díky dotační výzvě MAS Vladař „Podpora mládeže na venkově MAS Vladař 2023-2“ byly zhotoveny chybějící kroje pro Družičku a Rychtáře. Ve Vroutku jsou tak po letech kompletní kroje, od starosty a družičky, přes dráby, až po „řadové“ májovníky a májovnice, kterých je na dvacet párů.

„Děkujeme módnímu salonu Memphis, Světlaně Rampasové za skvěle odvedenou práci. Rádi bychom ještě stihli zhotovit oblek pro Kecala, který sice máme ušitý, ale je již na hraně své životnosti. Na tento oblek máme také podanou žádost o dotaci, a to na zastupitelstvu města Vroutek. Letošní ročník Staročeských májů ve Vroutku proběhne 25. května a přípravy na ně jsou již v plném proudu. Rádi vás všechny uvidíme!“ uvedli pořadatelé Tomáš Hvězda a Eliška Vinopalová. 

A již tuto sobotu 17. února se koná Vroutecký Masopust, který pořádá za podpory města Vroutek rovněž aktivní jádro májovníků.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video