Studenti z Podbořan vyrazili na lyžařský kurz na nejvyšší vrchol Krušných hor

Alla Želinská 2024-02-17 14:50:00

V týdnu od 17. do 24. února probíhá lyžařský výcvikový kurz studentů Gymnázia a SOŠ Podbořany na Klínovci. V sobotu dopoledne od budovy A gymnázia vyrazil autobus s účastníky zájezdu – studenti tercie a sexty gymnázia, učni a studenti SOŠ spolu s vedoucími kurzu a instruktory Radimem Rajnochem, Ondřejem Pilařem, Dušanem Pavlíkem a Jiřím Šrotem. Cílem cesty byl již tradičně penzion Koruna v Loučné pod Klínovcem.

Jak už to bývá, mezi žáky školy se našli ti, kteří se na lyžování ohromně těšili, těch je asi drtivá většina, ale i ti, kteří se lyží tak trochu bojí a přejí si, aby kurz přežili ve zdraví :-)

První den se po několikahodinové úspěšné cestě všichni ubytovali v penzionu, naobědvali se (vaří tam prý „mega dobře“!) a vydali se pěšky ke zhruba 2 km vzdálenému skiareálu se podívat na sjezdovku. V neděli už vyrazí s lyžemi a snowboardy skibusem vstříc prvnímu lyžování. Ti, kteří již umějí lyžovat či jezdit na snowboardu bez jakýkoliv potíží, se pokusí v průběhu kurzu naučit nové triky, které by jejich jízdu posunuly na další úroveň. Začátečníci se budou učit na lyžích stát a jezdit.

V rámci kurzu se plánuje i turistická vycházka do sousedícího Oberwiesenthalu (lázeňské město s lamími farmami, skokanskými můstky, parní železnicí).

Na Klínovci mají otevřeny všechny tři části areálu. Lyžaři se mohou svézt na všech pěti lanovkách a zajezdit si na všech páteřních sjezdovkách.

"Díky technologii, která snímá výšku sněhu, můžeme stav tratí optimalizovat a sníh přesouvat z míst, kde je ho v některých případech stále více než 2 metry. Věříme, že s většinou areálu takto vydržíme až do dalšího ochlazení. Konec sezóny je ještě daleko, standardně bychom měli jet až do Velikonoc. Aktuální informace sledujte na našem webu klinovec.cz,“ informuje kancelář skiareálu.

Přejeme všem lyžařům / snowboardistům i začátečníkům, aby se jim po zbytek kurzu dařilo a těšili se na následující dny na svahu s novými zážitky na čerstvém vzduchu!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video